KRISTIANSAND: — Jeg har dessverre måttet takke nei til deltagelse på Protestfestivalen denne gangen. Den praktiske utfordringen knyttet til flytider mellom Oslo og Kristiansand var en medvirkende årsak til dette, uttaler Siv Jensen gjennom e-post Frps informasjonsleder Ole Berget.

Diskusjon

Flyavgangene til og fra Kjevik er sparsommelige i helgene.

Fredag ankommer siste fly fra Oslo klokka 20.15. Neste landing er lørdag kveld klokka 19.20. Fra Kristiansand til Oslo går siste fly fredag klokka 18.15. Tilbake er de eneste direkteavgangene til Oslo lørdag klokka 07 nå om sommeren, og fra høsten også et kveldsfly klokka 18.35. Neste avgang er klokka 13.15 søndag.

For første gang skulle Siv Jensen delta på Protestfestivalen, med en debatt som var satt opp til lørdag klokka 16.15. Jensen Med dagens rutetilbud måtte hun ankommet fredag kveld, og reist søndag, altså bruke hele helgen i Kristiansand.

- Fortvilende dårlig

— Det er et fortvilende dårlig flytilbud. Dette rammer oss i Protestfestivalen stadig vekk, sier Inge Olsen i Protestfestivalen.

Samtidig er han skuffet over at Siv Jensen ikke ønsket å benytte verken bil, buss eller tog.

— Sånne mennesker vil bare fly, sier en skuffet Olsen.

Apparatet rundt Siv Jensen ønsket at Protestfestivalen tok kontakt tidligere, for å bli enige om et tidspunkt før programmet ble spikret.

Hareide erstatter Jensen

— Siv Jensen ønsket å delta, og hadde festivalen diskutert saken med oss før de spikret programmet kunne dette trolig latt seg løse, sier Berget.

— Av erfaring vet vi at det er vanskelig å komme seg til og fra Kristiansand med fly i helgene. Med det oppsatte programmet ville ikke andre planlagte arrangementer og avtaler i forkant og etterkant av debatten latt seg gjennomføre, sier Berget

— Vi mener hun kunne rukket tilbake med avgangen klokka 18.35 lørdag. Men det var ikke Frp enige i, svarer Inge Olsen.

Debatten lørdag 8. september handler om singlesamfunnet. Alene-boende Siv Jensen er nå erstattet med nygifte Knut Arild Hareide.