LONDON: Den første av helt sikkert mange gullfester for Eirik Verås Larsen var godt i gang allerede onsdag ettermiddag.

Ved Old Farm House, 25 minutters kjøring fra padlearenaen, var landlagstrenere, toppidrettssjef Jarle Aambø, personlig trener Ørjan Madsen, kona Mira Verås Larsen, foreldrene Bjørg og Alf, søsteren Hanne med sin familie og mange flere samlet.

SE BILDESERIE OVER!

Vant for teamet

Champagnen ble sprettet, og Eirik Verås Larsen holdt en takketale til alle som hadde hjulpet ham til hans andre gull.

— I Athen vant jeg for min egen del. Denne gangen har jeg hatt et så stort team rundt meg at jeg har hatt lyst til å prestere for alle sammen, sier Verås Larsen.

- Den beste måten å gi tilbake på, var å ta det gullet som alle har jobbet mot. Det var det jeg ønsket og nå merker jeg at det er veldig mange som er blitt glade, smiler han.

Fikk tale

Tidligere på dagen hadde han gitt kona Mira halvparten av æren for bragden i London. Den kom uten at han har vunnet et eneste verdenscupløp hele sesongen.

- Er dette den største prestasjonen i karrieren din, større enn 2004?

— Den gangen hadde jeg kjørt bra hele sesongen. Men det blir litt av det samme, det er der og da du skal prestere. Det er viktig å gjøre alt riktig for å få ut sitt beste i akkurat det ene løpet som gjelder, sier Verås Larsen.

Ikke bare var det han selv som hyllet de rundt seg. Naturligvis ble det også markert at han var dagens gullgutt, og presidenten i Norges Padleforbund, Ann-Kristin Aanstad, holdt en takketale til mannen med Norges - foreløpig - eneste gull i London.