KRISTIANSAND: Da Fædrelandsvennen skrev at dyreparken søkte om lov til å servere øl og vin på det nye overnattingsstedet i Abrahavn, reagerte Malene Oppheim fra Songdalen spontant med å opprette facebook-siden "Nei til alkohol i Abra Havn/Dyreparken" mot skjenking i parken.

— Jeg har startet denne facebook-gruppen fordi jeg er i mot at det servers alkohol på plasser hvor det er lagt opp til at voksne og barn skal oppleve noe sammen. Jeg er ikke noe avholdsmenneske selv, men alkohol har ikke noe på slike plasser å gjøre, sier 28 åringen.

- Dyreparken ber jo bare om å konkurrere på linje med andre overnattingsforetak. Hvorfor denne motstanden?

— Jeg ønsker å vise hva jeg mener om saken. Jeg er selv småbarnsmor. Det at det søkes om servering i en del av selve parken synes jeg er unødvendig. Nå i ettermiddag har rundt 20 personer meldt seg inn i gruppen jeg har opprettet, sier Oppheim.

Godt debattert

Skjenkebevillingen ble godt debattert på fvn.no gjennom torsdagen. Her er noen av synspunktene som kom fram.

Leiv Erik Refsnes: - Dyreparken er et sted for barn, et sted for undring, et sted for hygge, et sted for familien, et sted for drømmer og fantasier.Alkohol her blir for meg helt uforståelig. Dyreparken som nesten årlig setter ny publikumsrekord og tjener penger på barnefamilier fra hele landet trenger vel strengt tatt ikke alkohol, jeg har vel heller aldri hørt om noen som har savnet alkohol i Dyreparken.

Hilde Hansen: - Er for så vidt enig i at det ikke er nødvendig med alkoholservering i dyreparken, men det er heldigvis et fåtall som ville satt seg til og drikke seg dritings med barn. Dessuten har vi skjenkeloven som sier at det ikke skal serveres til berusede personer. Vi kan ikke forby alt som kan misbrukes.

Erik Herje: - Men det var da voldsomt til negative omtaler om barn som er alene med fulle foreldre. Dette er jo snakk om en overnattingsbedrift.. Som man må ta båt eller bil fra for å komme inn i selve dyreparken. Jeg tror ikke du vil komme til å se fulle folk vase omkring i Dyreparken på grunn av at de har skjenkebevilling i Abrahavn - en av Sørlandets største overnattingsbedrifter.

Leif Kverneland: - Himmel og hav for en gjeng trangsynte sørlendinger! Ta dere en tur ut i Europa å se hva som skjer i alle parkene der! Har selv bodd i Spania i snart seks år, og med tre gutter i "beste" parkalder har vi vært en del rundt. Tvangstankene om alkohol dere viser her på fjesboken er nesten underlige.

Per Torben Sørensen: - Dyreparken er barnas park, og de må absolutt ha et sted de kan kose seg med familie og venner uten at voksenelementer som tobakk og alkohol blir involvert og kanskje (jeg sier ikke at det må) ødelegger. Hvis de voksne MÅ ha alkohol på en varm sommerdag så bør man vurdere å oppsøke hjelp. Hold dyreparken røykfri og alkoholfri!