p010001.pdf Foto: Illustrasjon
p0001 (2).pdf Foto: Illustrasjon
bellevuebakken utvikling as - oppriss - m 1-250 - m 1-200 - 29 01 2013.pdf Foto: Illustrasjon
BEGEISTRET: Leder for planutvalget i Lillesand, Ragnar Langfeldt (H), nestleder i handelsstandsforeningen Trine Rønnevig og Venstre-politiker er svært positive til utbyggingen på Bellevue. Bak bensinstasjonen og parkeringsplassen som blir erstattet av 60 leiligheter. Foto: Erlend Olsbu
BYGG I BYEN: Arne Thomassen var ordstyrer da byplanleggerne Mike Fuller-Gee (nummer tre fra venstre) og Peter Butenschøn (midten) la frem sine tanker om utvikling av Lillesand sentrum. I panelt deltok f.v. teknisk sjef Gunnar Lindaas i Lillesand kommune, varaordfører Hege Marie Hothe (H), Trine Rønnevig fra handelsstanden og bystyrepolitiker Petter Toldnæs (V). Foto: Erlend Olsbu

LILLESAND: Det nye boligprosjektet på Bellevue i Lillesand sentrum vil bestå av rundt 60 leiligheter, næringslokaler og park. I fjellet bak Esso-stasjonen og under parkeringsplassen like ved, skal det bygges parkeringsanlegg for over 500 biler.

Flere politikere, representanter for næringslivet og andre håper nå at det skal bli slutt på parkeringskaoset.

— Ja, det håper jeg inderlig. Det er en del ting som må avklares, men så nærme realisering av et parkeringsanlegg i Lillesand har vi aldri vært, sier Ragnar Langfeldt (H), leder for planutvalget.

Må kreve betaling

I motsetning til de fleste andre byer er det fremdeles gratis å parkere i sentrum. Det blir det slutt på dersom det nye boligprosjektet blir realisert.

— Du kan ikke få et parkeringsanlegg til å gå i hop uten avgiftsparkering i sentrum, sier arkitekt Jan Egil Løvdahl.

Løvdahl har tegnet prosjektet. Onsdag presenterte han helt nye skisser foran en fullsatt sal under et seminar på kinoen. Responsen fra publikum var utelukkende positiv og flere tok til orde for at det må bli færre biler og flere folk i sentrum.

Parkerer over alt

— Er dere nå klare for å innføre parkeringsavgift, Langfeldt?

— Det ønsker jeg ikke å forskuttere før saken er behandlet i en demokratisk prosess. Men det ville forundre meg mye dersom mange var imot, sier Langfeldt.

Trine Wilhelmine Rønnevig, nestleder i Lillesand handelsstandsforening, er en av dem som håper det blir orden i parkeingskaoset.

BEGEISTRET: Leder for planutvalget i Lillesand, Ragnar Langfeldt (H), nestleder i handelsstandsforeningen Trine Rønnevig og Venstre-politiker er svært positive til utbyggingen på Bellevue. Bak bensinstasjonen og parkeringsplassen som blir erstattet av 60 leiligheter. Foto: Erlend Olsbu

— Situasjonen i dag er at folk parkerer over alt, noen kjører nesten inn i butikkene, sier Rønnevig.

- Sett i gang

Hun er ikke i tvil om at prosjektet på Bellevue bør realiseres så fort som mulig.

Rønnevig får støtte av Venstre-politiker Petter Toldnæs.

— Prosjektet vekker begeistring hos mange. Folk ser ut til å forstå at dette er en veldig god mulighet, sier Toldnæs.

Boligprosjektet vil innebære at Esso-stasjonen blir revet. Ved en full utbygging vil også tre bolighus forsvinne.

— Eierne av bensinstasjonen er positive til prosjektet. Den ene av de tre boligene eies av utbyggerne. Vi har ennå ikke hatt kontakt med eierne av de to andre, ettersom det ikke har vært noe konkret å forhandle om. Vi må først få på plass parkeringsavgiften, sier Løvdahl.

Venter på planforslag

Kommunen spiller på sin side ballen tilbake til utbyggerne, som ennå ikke har levert noen plan til kommunen.

— Vi imøteser et planforslag som vikan ta videre til behandling. Det jeg har sett virker kjempespennende. Det eringen tvil om at vi kaster bort mye plass til parkeringsplasser, og det kan seut om dette forslaget er det som skal til for at vi tar debatten omavgiftsparkering, sier teknisk sjef Gunnar Ogwyn Lindaas.