ARENDAL: 43-åringen som ble forsøkt pågrepet onsdag var kalt inn som vitne i drapssaken som for tiden går i Aust-Agder tingrett.

Fremdeles på frifot

— Politiet har brukt betydelig med ressurser for å få tak i ham. De var i kontakt med ham onsdag, da han trakk våpen mot politiet. Han er fremdeles på frifot, opplyste statsadvokat Jostein Johannessen i Aust-Agder tingrett torsdag morgen.

Mannen var den siste som var i kontakt med Steinar Gjeruldsen natten han ble drept på Nævisdal i Arendal.

— De to snakket sammen på telefon omtrent samtidig som de tiltalte brøt seg inn i boligen på Nævisdal, sier Johannessen til Fædrelandsvennen.

Statsadvokaten leste torsdag morgen opp 43-åringens politiforklaring for retten. Ifølge forklaringen hadde mannen en kort samtale med Gjeruldsen før det brøt, antakelig fordi Gjeruldsens telefon var tom for strøm.

Gjeruldsen ble funnet død i sitt eget hjem i august i fjor. To menn står tiltalt for drapet. Rettssaken avsluttes torsdag.

Siktet på politiet med håndvåpen

Onsdag ble det satt i gang en væpnet aksjon i Tvedestrand, da 43-åringen siktet med pistol på politiet.

En politipatrulje hadde oppsøkt en adresse i Tvedestrand, på jakt etter mannen.

— Da politiet kom til stedet ble patruljen møtt av en maskert mannsperson som rettet håndvåpen mot patruljen, sa operasjonsleder Geir Ove Andersen i Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen på onsdag.

Politipatruljen var ubevæpnet og trakk seg tilbake fra leiligheten. Flere bevæpnede politipatruljer ble deretter sendt til stedet

Folk ble tidligere hindret fra å oppholde seg i Hovedgata i sentrum av Tvedestrand, mens politiet var på stedet.