UTSATT: Hos Ole Thomassen ser man skadene tydelig. Ripene er ganske dype enkelte steder. Foto: Ina Rosenberg Stavrum

VENNESLA: Skadeverket er gjort på butikkvinduer langs gågata i Vennesla sentrum. En rekke vinduer er ripet opp, og det er laget store kruseduller på enkelte av dem.

Kjenning av politiet

I tolvtiden onsdag formiddag forteller Agder-politiet at en mann er pågrepet.

UTSATT: Hos Ole Thomassen ser man skadene tydelig. Ripene er ganske dype enkelte steder. Foto: Ina Rosenberg Stavrum

— Vi tar avhør av ham nå. Det er en mann som er kjent med politiet fra før, opplyser en politibetjent fra Vennesla og Iveland lennsmannskontor.

Politiet har ikke fått oversikt over kostnadene skadeverket vil medføre.

Sparebanken Pluss, Eurosko og Ole Thomassen er blant dem som ble hardest rammet av skadeverket. Huseier for Butikkhuset, Vidar Håverstad, forteller at det er andre gang på kort tid de blir utsatt for slikt.

Også tidligere i sommer ble flere vinduer skrapet opp. Da var det en lang, bølgete stripe som ble risset inn. Denne gangen var skadene enda større.

— Vi hadde heldigvis ikke byttet vinduene fra forrige gang noen ripet dem opp. Men fra før er det altså 16 vinduer som må byttes ut hos oss. Det koster over 100.000 kroner, forteller han til Fædrelandsvennen.

Vurderer kameraer

Politiet har pågrepet mannen for denne konkrete hendelsen, men opplyser at det blir naturlig å sjekke ham opp mot forrige gang skadeverk ble utført her.

RAMMET: Daglig leder hos Ole Thomassen, Linn Hege Thomassen, er ikke imponert over skadeverket. Foto: Ina Rosenberg Stavrum/F�drelandsvennen

Håverstad har ikke overvåkningskameraer på sin bygning. Nordea, tvers over gågata, har kameraer. Men banken er av de få som ikke ble utsatt for herværket.

— Det kan bli aktuelt for oss å sette opp kameraet nå. Jeg syns det er vanskelig å se for meg hvilket motiv vedkommende kan ha hatt, sier Håverstad.

- Dype riper

Daglig leder i klesbutikken Ole Thomassen, Linn Hege Thomassen, syns rett og slett det er veldig dårlig gjort.

— Jeg skjønner ikke hvorfor noen har gjort det. De kan umulig ha tenkt på konsekvensene det har for oss. Ripene er skikkelig dype noen steder, og våre vinduer må definitivt byttes ut, sier hun.