SØGNE: – Vi har fått den foreløpige obduksjonsrapporten. Personen som ble funnet er identifisert via tannstatus som personen som forsvant i 2009. Det var en mann som het Male Laci, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Male Laci har vært savnet fra sitt hjem i Søgne siden den 20. mai 2009. Han var 45 år gammel da han forsvant. Søndag fant en turgåer liket hans flytende i Stitjønn.

Politiet på stedet etter at personen ble funnet i Stitjønn søndag. Foto: Vilde Baugstø

– Politiet regner med at liket har ligget på bunnen siden han forsvant. Laci gikk regelmessig turer i området, og det ble gjort visuelle søk der etter han ble meldt savnet. Men det ble ikke dykket i tjønna, sier lensmannen.

Ukjent dødsårsak

Den foreløpige obduksjonsrapporten er utarbeidet av en rettsmedisiner og ble overlevert til lensmannskontoret gjennom Kripos fredag.

FUNNET DØD: Male Laci. Foto: Politiet

– Dødsårsaken kommer ikke fram av den foreløpige rapporten. Men det er ikke tegn til ytre voldsskader, så vi mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt, sier Pedersen.Lacis bror i Kosovo og hans nevøer i Norge er varslet om dødsfallet.

Turgåer fant liket

Det var søndag at en tilfeldig forbipasserende så det som først ble oppfattet som ei dukke i Stitjønn.

– Vi ble varslet av en turgåer som fant liket, sier Pedersen.Han var også lensmann da Laci forsvant for over fire år siden.

– Det ble gjort store undersøkelser og lett i elva da han forsvant, men vi hadde ingen spor og var ganske oppgitt over det som hadde skjedd da, sier lensmannen.

Savnet i fire år

Siste offisielle kontakt fra Laci var med Søgne kommune den 19. mai 2009. Etter dette sluttet alle fysiske spor.

Bortsett fra en butikkvittering datert 20. mai og en bevegelse på kontoen 22. mai samme år, hadde politiet ingen spor etter ham. Laci hadde bodd fem år i Søgne da han forsvant, og var norsk statsborger.