FARSUND: Politiet har pågrepet det de regner for å være hovedmannen bak ranet og ransforsøket i Farsund natt til mandag.

Innrømmet enda et ran

– Tre personer er nå siktet i saken. To av dem er løslatt, mens sistemann sitter i varetekt, opplyser Jan Terje Aas ved Lyngdal lensmannskontor til Fædrelandsvennen torsdag.

To menn på 17 og 18 år ble pågrepet mandag, mens en 20-åring ble pågrepet tirsdag.

De tre er siktet for ran og ransforsøk. I tillegg til hendelsene i Farsund har de tilstått et ran til i Lyngdal i helgen.

— En 17 år gammel gutt gikk fra Lyngdal sentrum mot Sørlandsbadet. Da han kom til campingen på Agnefest skal han ha truffet en av de siktede. 17-åringen ble slått i ansiktet og gikk i bakken. Han ble også truet med kniv. Dette endte med at han ble frastjålet mobiltelefonen, forteller Aas.

Ranet skal ha skjedd klokka 00.30 natt til søndag.

Meldte seg selv

Et døgn etter skal de ha slått til igjen; med ranet av en 27 år gammel kvinne i Farsund. Hun ble sendt til sykehuset i Flekkefjord etter å ha blitt slått ned og truet med kniv. Kort tid etter ble også en 40 år gammel mann truet.

De to mennene på 17 og 18 år møtte selv opp på Lyngdal lensmannskontor og tilsto ranene mandag kveld.

De er avhørt og senere løslatt.

I tillegg ble en 20 år gammel mann pågrepet i Kristiansand tirsdag. Han har tilstått å ha vært delaktig i ranene og sitter fremdeles i varekt. Politiet regner med at han er hovedmannen bak ranene. Det skal innen kort tid fattes en avgjørelse om hvorvidt han skal bli sittende i varetekt.

Kompiser

Alle de tre er norske statsborgere. Akkurat hvilke roller de har hatt i ranene er foreløpig uklart.

– De er kompiser. Alle erkjenner å ha vært med i større eller mindre grad. De forklarer seg ganske likt, men det er noen forskjeller vi ønsker å sjekke ut, forteller Aas.

Det gjelder for eksempel å få klarhet i hvem av dem som slo ned kvinnen.

– Det er noen nyanseforskjeller i forklaringene, sier Aas.