KRISTIANSAND: — Vi fikk en forespørsel fra Cafe Sara i Oslo om de kunne kjøpe øl hos oss. Det er et sted jeg har forstått at det samles en del sørlendinger. Vi ville sende øl til dem, og de har nå fått seks fat øl fra oss, sier Lars Kristian Amundsen, daglig leder ved Christianssand Brygghus, til Fædrelandsvennen.

Mikrobryggeriet i Tollbodgata åpnet 6. september i fjor og er det eneste i sitt slag i Kristiansand. I sommer solgte restaurantene Villa Marina og Benny BBQ også øl brygget ved mikrobryggeriet.

Lars Kristian Amundsen (t.v.), bryggeren Tellef Dannevig og eier Geir Legreid i mikrobryggeriet. Bildet er tatt i forbindelse med bygging av utestedet i fjor. Foto: Torstein Øen

Brygger Patricks-ølI høst utvides dagens utvalg på 6-7 ølsorter med ytterligere en ny sort.

— Vi skal brygge et eget øl til Patricks i forbindelse med et jubileum de skal ha. Så vi prøver oss litt fram, sier Amundsen.

Flere utesteder i Oslo selger CB-øl på fat og nå blir altså tilbudet til sørlendinger og andre litt bredere, om enn bare ved ett utested.

- Ølrevolusjon

— De siste årene har det skjedd en ølrevolusjon. Det er bra å ha litt flere øl-sorter å spille på enn bare CB, og det er veldig mange sørlendinger i Oslo, sier Amundsen. I denne omgang er det ølsortene SørvAle, IPA og Brown Ale som blir solgt i Oslo.

I forbindelse med musikkbransjemessa Sørveiv tidligere i høst ble det brygget et nytt øl. Dette ølet har vært spesielt etterspurt i hovedstaden. Ifølge mikrobryggeri-sjefen foreligger det ikke planer om å vokse veldig mye ut over Kristiansands grenser.

— Vi har ingen bestemt strategi om at vi skal vokse ut av byen. Men om noen vil ha ølet vårt, så er vi klare. Vi får veldig gode tilbakemeldinger på det vi lager, sier Amundsen.