LILLESAND: — Endelig! Dette er noe som vi politikere har ventet på lenge sier leder for tjenesteutvalget, Andreas Brovig i KrF.

Den gamle ungdomsskolen står forlatt og venter på riving. Dette vil frigjøre et stort område. Deler av bygget ble brukt til midlertidig barnehage inntil august i år. Og det er mulig det atter kan bli barnehaqe i lokalene, om presset blir stort. Men dette blir i alle fall høyst midlertidig.

— Området her oppe er regulert til helse og omsorg. Men dette er jo en bred formulering og kan dekke mye. Og vi politikere har jo uttrykt ønske om at en ny barneskole i sentrum skal plasseres i området. I utgangspunktet kan et areal nord for gamle E 18 være aktuelt. Og da er det et ønske om å få en annen avkjøring fra Dovre med rundkjøring mot den gamle stamveien, sier Brovig.

— Nå tar vi på et vis fatt på Dovre. Vi skal vise en del skisser på møtet og diskutere hva som kan være tenkelig å plassere der. Neste skritt blir en detaljregulering. I prinsippet skal alt av helse og omsorg plasseres på Dovre, men vi kaller dette seminaret en mulighetsstudie der vi kan tenke litt høyt. Vi ser også på mulighetene for å plassere en skole på andre siden av gamle E 18, sier assisterende rådmann Geir Jenssen.