CALIFORNIA: — Det var godt å komme fram til San Francisco. Jeg begynte å kjenne det i beina nå, sier en glad syklist på mobiltelefonen fra California.

Den pensjonerte sløydlæreren la i vei fra New York 2. august. 63 dager seinere, torsdag 3. oktober, kom han fram til målet, Stillehavskysten. Turen har gått over all forventning. Noen punkteringer og skifting av eiker har det vært, men ikke mer enn man skal forvente på en så lang tur — og på en 17 år gammel sykkel.

Turen har vært helt fantastisk, ifølge Lillesanderen. Han trekker fram det siste stykket fra Colorado, hvor det gikk det gjennom Utah og Nevada fram til California.

— Jeg opplevde fjell og høysletter, en utrolig vakker natur! Det var en kraftig flom i Colorado da jeg var der, og jeg fikk noen bekymrete telefoner hjemmefra. Men jeg var utenom det området.

WELCOME: Ny tidssone — og velkommen til Nevada. Med kulehull i skiltet! Foto: Privat

Snøvær i Nevadaørkenen

— Du var gjennom Nevadaørkenen?

— Ja, og der ble jeg forespeilet at det skulle være så varmt. Så jeg hadde bunkret opp mye vann. Det var varmt de par første dagene, men så ble det kraftig vind og kaldt — og den ene dagen snødde det voldsomt! Da var jeg oppe i 2000 meters høyde. Heldigvis la ikke snøen seg, sier Furu.

— Det var utrolig deilig å komme fram, da merket jeg på kroppen at det var nok, særlig i beina. Og det var godt å komme hit til San Francisco. En flott by og god temperatur.

Furu forteller videre om en spesiell episode fra Nevadaørkenen.

— Det stoppet en bil foran meg, og ut kom to damer og spurte om jeg ville ha frukt og sjokolade. Det ville jeg gjerne, og vi pratet i vei. Så viste det seg at den ene av dem hadde vært på landskappleik på Røros! Fela hadde hun med seg. Og hun tok den fram og spilte en halling hun hadde lært i Norge. En utrolig morsom opplevelse, sier Furu.

FRAMME: 6500 kilometer sitter godt i beina, og Magne Furu synes det er deilig å være kommet fram til San Francisco. Legg merke til trøya, det er VM-trøya til Thor Hushovd fra 2010. Den vant Furu på en "setetrekning" i Arendal Kulturhus under et foredrag med Hushovd og treneren hans! Foto: Privat

Imponerte Dag Otto Lauritzen

Sykkelveteran Dag Otto Lauritzen er svært imponert.

— Dette er en stor prestasjon! Og så er han 67 år gammel? Det er bare et eksempel på det jeg alltid prøver å si, nemlig at alder er bare et tall. Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt tid, sier Lauritzen.

— Det er jo en del som deltar på Race Across America, men denne mannen har gjort dette helt alene. Det er også imponerende rent psykisk, han må være glad i sitt eget selskap. Det var ikke alle som hadde taklet det.

I går fikk Magne Furu kona på besøk. Og de skal ha noen hyggelige dager i byen.

— Bare så synd at streik gjør at Alcatraz er stengt. Men Golden Gate er jo uansett åpen, Vi skal ut dit! sier Magne Furu.