Politiet tror det er flere gjerningspersoner som står bak innbruddet på Pippin på Sørlandssenteret. De har ikke fått inn noen tips i saken. Foto: Anne Smith Lorentz
Politiet har ingen konkrete spor etter at tyver brøt seg gjennom taket på Sørlandssenteret og tok med seg store mengder med Apple-varer fra Pippin i helga. Foto: Anne Smith Lorentz

— Status er at ingen er pågrepet. Vi jobber med tekniske bevis og video. Krimteknikerne har også sikret seg bevis som er sendt inn til Kripos, sier etterforskningsleder i Randesund politistasjon, Jan Nesland.

Mandag morgen meldte ansatte ved Pippin innbruddet til politiet. I taket til butikken var det et hull som tyvene har tatt seg ned gjennom. Foreløpig har ikke politiet noen personer i kikkerten.

Video

— Vi har ingen mistenkte. Vi vet ikke om det er flere involvert, men ettersom det er tatt en del varer, vil vi tro at det er flere gjerningsmenn, sier Nesland.

Politiet er ikke ferdige med å gå gjennom det de har fått inn av video fra området. Men det de har sett til nå, kan være til hjelp i videre etterforskning.

— Det er ikke noe fellende, men vi har kanskje fått noen indikasjoner, sier etterforskningslederen.

Lignende innbrudd

Politiet har en formening om når innbruddet skjedde, uten at de vil si noe mer om dette på nåværende tidspunkt. De har ikke mottatt noen tips i saken.

Det har vært flere lignende innbrudd i Sørlandsparken tidligere, hvor tyver har brutt seg inn ved å skjære hull i tak og vegger.

— Det har vært mange av disse innbruddene, men vi vet ikke om det har noen sammenheng. Vi har alle disse sakene friskt i minne, og holder foreløpig alt åpent, sier Nesland.

Senterlederen mener sikkerheten generelt er god på Sørlandssenteret.

Les også:

Ikke alarm

— Vi har en utvendig skallsikring på senteret som er forsikringsgodkjent. Så har butikkene i tillegg ulike alarmsystemer ut fra deres behov,sier senterleder Ruben Storevold.

Ifølge politiet hadde ikke Pippin alarm inne i butikken.

Sørlandssenteret har flere overvåkningskamera. Opptak fra disse er overlevert til politiet. Nå vil de ha en gjennomgang av sikkerhetsrutinene ved senteret.

Leit

— Vi har dialog med sikkerhetsansvarlig i Olav Thon sentralt. Vi går gjennom interne rutiner og evaluerer situasjonen. Dette har hendt en eller to ganger tidligere, så det er ikke hverdagskost for oss, sier Storevold.

Senterlederen tenker mest på butikken etter innbruddet.

— Jeg er opptatt av at leietakerne ikke skal tape på at slike ting skjer. Det er en lei situasjon, sier han.

Millionbeløp

— Tyvene har tatt nesten alt vi hadde et eple på. Iphone, Ipad og Mac-book er det forsvunnet mange av. Det er forsvunnet en del Iphone 6 også, sier innehaver av Pippin, Jesper Krumm.

— Hva angår varer er det et veldig Apple-rettet innbrudd. Verdien på det som er stjålet er samlet sett tett på en million kroner, legger butikkinnehaveren til.

— Mine tanker omkring hvor enkelt tyvene kom seg inn i bygget, vil jeg ta med senterledelsen. Samtidig har vi iverksett egne tiltak for å unngå at det blir noen reprise på innbruddet, påpeker Krumm.