Blodprøver som ble tatt av den mannlige mc-føreren på sykehuset viste at han var påvirket av amfetamin og metamfetamin. Det viste seg også at han heller ikke hadde førerkort. Dette hadde han mistet for flere år siden. I sidelomma på motorsykkelen fant politiet 14,76 gram med metamfetamin og 10 gram hasj.

Motorsyklisten ble ikke alvorlig skadet. Ulykken skjedde da motorsyklisten skulle kjøre forbi en personbil som var i ferd med å svinge av riksveien.

Ny mc-ulykke

Et drøyt år senere, 1. juli i år, kjørte den nå 45 år gamle mannen fra Lillesand av veien på nytt. Denne gangen krasjet han i rundkjøringen på Mosby. Motorsykkelen var denne gangen påført falske skilter. Også denne gangen var han i besittelse av narkotika, nærmere bestemt 23,67 gram amfetamin og 12 gram hasj.

10. mai i år ble 45-åringen tatt på fersk gjerning av politiet etter å ha stjålet 1200 liter diesel fra Lindland Maskin i Lyngdal.

Fengsel

Kristiansand tingrett dømte 45-åringen til ni måneders ubetinget fengsel. Han fikk også 10.000 kroner i bot og fikk inndratt 600 gram dynamitt, som han hadde oppbevart ulovelig.

45-åringen er domfelt hele 21 ganger tidligere, samt bøtelagt en rekke ganger.