Det sa Akmal Ali, da han talte under fredagsbønnen i moskeen i Henrik Wergelands gate.

Se utdrag fra talen i videoen over!

— Vær oppmerksomme. Beskyttelse av liv og eiendom er en muslims største ansvar og plikt. Ser dere noe vi ikke ønsker skal skje, så meld fra til politiet, oppfordret Akmal Ali, som er leder av Muslimsk Union i Agder.

- Løgn, baksnakkelse og tyveri er synd. Men størst av alle synder er drap, sa imam Akmal Ali. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Det meste av taletiden brukte han til å snakke om utfordringer i forbindelse med fastemåneden ramadan.

Forplikter

— Fastens viktigste hensikt er å lære oss selvbeherskelse. En muslim skal være god mot kone, barn og naboer. Han skal ikke lyve, baksnakke eller stjele. Men størst av alle synder er drap, advarte imamen, som minnet om at det forplikter å bo i Norge.

Vi lever i et fredelig og godt land. Vårt ansvar er å medvirke til at det forblir slik. Det beste verktøyet er dialog, anbefalte imamen.

Etterpå tok Fawdi Kaied plass i den samme stolen for å spre det samme budskapet på arabisk til de om lag 100 fremmøtte.

Før bønnen tok til, møtte Fædrelandsvennen Noureddine Boujar, nestleder i Muslimsk Union i Agder. På spørsmål om han kjenner til unge muslimer som har vervet seg til borgerkrigen i Syria, svarte han dette:

Nestleder i Muslimsk Union i Agder, Noureddiene Boujar, sier at menigheten prioriterer forebyggende arbeid for å hindre at unge muslimer radikaliseres. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

— Jeg kjenner ikke til noen som har reist dit. Vi jobber svært bevisst for å forebygge ekstremisme og radikale holdninger blant våre ungdommer. Dette arbeidet har høyeste prioritet.

Bekymret

— Kjenner muslimer i Kristiansand seg stigmatisert etter at trusselen mot Norge ble kjent?

— Slike utspill er naturligvis ødeleggende for alle muslimer.

Om lag 100 deltok på denne ukens fredagsbønn i Posebyen. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

— Er du redd for hva som kan skje?

— Ikke redd. Men situasjonen er jo bekymringsfull.

Akmal Ali omtaler trusselen mot Norge som totalt uforståelig.

— Norge har et godt renommé ute i verden. Derfor er det meningsløst å true landet med terror. Jeg oppfordrer alle muslimer her i landet til å medvirke i å trygge Norge.

Samtidig ber jeg nordmenn om ikke å stigmatisere muslimer, sier Akmal Ali.

Om lag 1600 muslimer i alle aldere fra totalt 32 nasjoner er medlemmer av Muslimsk Union Agder eller Al Rahma Islamic Centre, som begge står bak moskeen i Posebyen.

Fastemåneden ramadan avsluttes mandag eller tirsdag, avhengig av månens stilling. Den avløses av festen Eid Al-Fitr, som lokalt skal feires i Odderøyahallen.