Mannen ble i juni dømt til nesten seks år fengsel for å ha påført en 30-åring alvorlige skader med kniv. Dommen er anket.

Onsdag ble han pågrepet på nytt siktet for å ha truet en bekjent mann med kniv tirsdag kveld.

Han nekter straffskyld for dette.

Innesperret

Kristiansand tingrett har varetektsfengslet 34-åringen i fire uker. Retten mener han må holdes innesperret for å hindre at han forsøker å påvirke vitner som ennå ikke er avhørt, og fordi det er en kvalifisert fare for at han begår ny og likeartet kriminalitet.

Ifølge fengslingskjennelsen har fornærmede og et vitne forklart at siktede tok fram en kniv og uten foranledning rettet kniven mot fornærmedes hals flere ganger. Han ble deretter lagt i bakken av vitnet.

Da han forlot leiligheten, skal han ha fremsatt trusler, og dette medførte at fornærmede løp etter og dyttet siktede ned trappa.

Dyttet ned trappa

Siktede har fått skader, blant annet ribbeinsbrudd. Retten mener disse kan ha oppstått da han ble dyttet ned trappa eller som følge av vold fra fornærmede.

Men retten mener det ut fra bevisene i saken er sannsynlig at det var 34-åringen som startet hendelsene. Retten mener også det er skjellig grunn til å mistenke at den beslaglagte kniven tilhører siktede.

Han ble pågrepet dagen etter hendelsene i en leilighet i Kristiansand.