Bystyret startet med å diskutere om Hans Otto Lund (H), Vidar Kleppe (Dem) og Mette Gundersen (Ap) skulle erklæres inhabile fordi de henholdsvis har en søster, selv har eiendom på stedet og har foreldre som bor i området. Alle fikk etter en diskusjon klarsignal til å bli sittende og delta i behandlingen av planen for den store boligutbyggingen.

800 boliger

Politikerne var i all hovedsak enige om at det kan bygge 800 boliger i Kroodden-området de neste 20 årene, med kommunens eiendomsselskap som største utbygger. Diskusjonen gikk på veiløsninger, rekkefølgekrav til utbygger og båndleggelse av viktige naturområder. Det har kommet sterke protester mot at trafikken, rundt 2000 biler per døgn, skal ledes via Kapelldalen gjennom Voiebyen og ikke på Vågsbygdveien forbi Møvik.

— Dette er et flott prosjekt, men veien fram til Kapelldalen er en utfordring. Det ble først planlagt en gang- og sykkelvei på denne strekningen med mulighet for kollektivtrafikk, og så er veien plutselig helt avgjørende for utbyggingen, sa Mette Gundersen.

Da Harald Sødal (KrF) argumenterte med at det ville bli uheldig å anlegge trafikkert vei tett opp til en kirkegård, svarte Odd Nordmo at det ikke vil komme mye klager på støy fra kirkegården.

— I 2014 kan vi ikke planlegge en ny bydel uten bilvei inn til husene, sa han.

Opphevet streken

Etter en lengre diskusjon fram og tilbake satte ordfører Arvid Grundekjøn strek for talelisten, men så ble det fremmet forslag om å oppheve streken og debatten kunne fortsette.

— Høyre sier dette er en snill vei, og at de fleste likevel sykler og kjører el-bil, men om det er tilfelle trenger vi jo heller ikke veien, mente Solveig Nilsen (V).

Demokratenes Vidar Kleppe kritiserte administrasjonen for å blande seg inn i debatten, fremfor å legge fram faktaopplysninger slik de ble bedt om.

Sa ja til veien

— Dersom vi ikke sier ja til veien, vil hele prosjektet bli lagt på is, argumenterte Tor Sigbjørn Utsogn.

Om diskusjonen ble aldri så lang, så ble det flertall for at det også privatbiltrafikken kan ledes inn på denne.