SISTE: De to siktede ble løslatt ved 14-tiden mandag. Fædrelandsvennen var vitne til at de siktede ble møtt av familiemedlemmer utenfor politistasjonen. Familien ba om å ikke bli avbildet, noe Fædrelandsvennen valgte å respektere.

— Jeg kan bekrefte at min klient er løslatt, sier advokat Christian Faye Ree til Fædrelandsvennen.

Her bæres den drepte mannen ut av boligen lørdag kveld. Foto: Kjetil Reite

Han representerer den 54 år gamle kvinnen som ble pågrepet og siktet for drap, etter at kvinnens ektemann ble funnet død i parets bolig på Hånes fredag kveld.Mannens sønn, som i likhet med 54-åringen ble siktet for drap eller medvirkning til drap, er også løslatt.

— Slik jeg ser det mener politiet nå at både sønnen og moren er sjekket ut av saken. Heller ikke at det er noen i familien som står bak dette drapet, sier sønnens advokat, Knut Henning Larsen til Fædrelandsvennen.

Har ingen mistenkte

Politiet holdt klokken 14.30 mandag en pressekonferanse på politihuset i Kristiansand. Påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar og seksjonsleder etterforskning John Repstad var til stede for å svare på spørsmål.

- Mistankegrunnlaget mot de siktede er svekket. Vi har derfor besluttet å løslate dem, sa påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar under pressekonferansen.

Politiet har foreløpig ingen andre mistenkte i saken.

— Vi har ingen konkrete mistenkte, men vi har interessante spor som vi nå jobber for fullt med, sier Skaar til Fædrelandsvennen.

Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å si noe om hvordan 63-åringen ble drept eller hva som kan være motivet bak drapet.

— I løpet av dagen forventer vi å få en foreløpig obduksjonsrapport fra Folkehelseinstituttet, men denne kommer vi ikke til å kommentere, sier Repstad.

En mann i 60-årene ble funnet drept i denne boligen på Hånes fredag kveld. Her undersøker kriminalteknikere fra Kripos åstedet lørdag ettermiddag. Foto: Erlend Olsbu

Sikre på drap— Hva er årsaken til at mistanken mot de løslatte er svekket?

— Det er totalbildet. Disse to var ved bopel da politiet kom til stedet. Når vi nå har ettergått forklaringene deres i detalj, mener vi at bevisbildet er svekket, sier Skaar.

— Er siktelsene opprettholdt?

— Det vil vi fortløpende vurdere videre, sier Skaar til Fædrelandsvennen.

— Dere betrakter det fortsatt som drap?

— Ja, vi er ikke i tvil om det, sier Skaar.

Ber om tips

Han avviser at politiet var for kjappe med å sikte avdødes kone og sønn. Påtaleleder Terje Skaar sier det var rett ut fra den informasjonen de satt på lørdag formiddag.

Politiet oppfordrer alle som kan ha informasjon om saken om å kontakte politiet.

— Han ble funnet død på bopel rett rundt klokken 23 fredag. Timen før og etter det er det mest interessante tidspunktet, sier Skaar.

Seksjonsleder John Repstad beskrev åstedet på Hånes som "svært krevende", men ønsket ikke å utdype dette noe mer. Kriminalteknikere fra Agder politidistrikt undersøkte boligen i flere timer natt til lørdag og fikk senere bistand av kollegaer fra Kripos i Oslo.

Kripos fortsatte sine undersøkelser på stedet fra klokken 10 søndag og utover dagen.

Nektet straffskyld

Det var fredag kveld en 63 år gammel mann ble funnet død i en bolig på Hånes i Kristiansand. Mannens kone og sønn ble senere pågrepet og er siktet for drap eller medvirkning til drap. Begge nektet straffskyld.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han har forklart seg detaljert om sine bevegelser på fredag, og jeg forventer at han sjekkes ut av saken innen kort tid, sa sønnens advokat Knut Henning Larsen til Fædrelandsvennen søndag.

Avhørt flere ganger

Både sønnen og kona har blitt avhørt flere ganger i løpet av helga. Søndag kveld ble avdødes kone avhørt i fem timer av politiet.

— Det er ingen endring av status. Hun nekter fremdeles straffskyld, men svarer på de spørsmålene som blir stilt, sa konas advokat Christian Faye Ree til Fædrelandsvennen søndag kveld.

Dagen etter ble det altså klart at begge siktede løslates, ettersom mistanken mot dem er svekket.