I en relativt kjedelig treningskamp i Sørlandshallen fredag kveld var det lite svar å få for Start-trener Steinar Pedersen fredag kveld.

Det viktigste var antakelig at prestasjonen mot Jerv ikke holder mål når eliteserien sparkes i gang om en måned. Laget som gikk utpå hadde verken nok tempo eller skikkelighet med ball til å gjennomføre den ballsikre og krevende spillestilen det blir lagt opp til. Prestasjonen var et langt steg tilbake fra den mot Viking for en uke siden.

Da er det greit å vite at Håkon Opdal, Jens Skogmo, Henrik Robstad, Espen Børufsen, Eirik Wichne, Kristoffer Ajer og Mathias Rasmussen manglet. Samtidig er det bekymringsfullt at Start får så store problemer mot et tent 1.divisjonslag bare uker før Lillestrøm kommer på besøk i serieåpningen.

Sportsleder Pål Wollebæk Jørgensen.

Tidlig i kampen virket det som om det fortsatt var eliteseriespill de to klubbene spilte om. Særlig Jerv gikk voldsomt aggressivt til verks og tok styringen i kampen. Mest hissig av alle var mannen som er i ferd med å vokse seg stor for Jerv.

Ghaneseren Dennis Antwi var i fjor sommer ikke god nok for trenerne på Sparebanken Sør Arena — Mons Ivar Mjelde og Odd Berg. Han ble plukket opp av daværende Start-trener Steinar Pedersen, mannen som nå bør være interessert i å hente 23-åringen med seg videre.

Antwi er en kraftpakke av en spiller. God feilvendt og god rettvendt. Et voldsomt rykk kombinert med gode avslutningsferdigheter så vi allerede da han scoret i play-off kampen i Kristiansand i fjor høst. I Sørlandshallen fredag så vi en enda frekkere variant av mannen som ble bedre og bedre i fjor høst. Et par ganger brukte han fart og styrke til å skjære inn i banen fra høyresiden på imponerende vis. Robert Sandnes ble parkert på fart - aalesunderen er en av Starts aller raskeste spillere. Og Antwi plager ikke bare forsvarsspillere med sine offensive løp, han jobber bra bakover også. Med kontrakt som kun strekker seg ut året er spørsmålet hvor lenge Jerv får beholde ham.

Jeg var mest spent på Uduak Idemokon før kampen. Det er noe der også, men han fikk ikke vist frem annet enn sitt lette steg mot Jerv. Vi må gi ham mer tid til å tilpasse seg tunge treninger og nye lagkamerater. Men det bør ikke ta for lang tid. For Start-laget skriker fortsatt etter x-faktor, forsterkninger og utskiftninger en måned før seriestart.

For mange etablerte spillere passer ikke inn i systemet til Steinar Pedersen, og han har allerede gitt signaler om hvem – selv om han ikke vil si det høyt.

Henrik Breimyr, Austine Ikenna og Alex de John må trolig finne seg nye arbeidsgivere om det skal bli noe særlig spilletid i 2016. Spørsmålet er om klubben klarer å kvitte seg med dem, og erstatte dem med nok kvalitet før overgangsvinduet lukker i slutten av mars. Riktige valg nå kan bli avgjørende når det skal telles opp til høsten.

For Jervs del må kampen ha vært langt mer positiv. Og fremtiden ser lys ut i Grimstad-klubbens lokale unggutter. Kristoffer Tønnesen (18) spilte en prikkfri kamp som venstreback, mens Tobias Collett (18) viste særlig før pause at han kan bli en toppspiller i fremtiden.