Den svært spesielle hendelsen utspant seg i Kasperboden på Skinsnes lørdag, melder Lindesnes Avis. Dramaet startet ved at tyven tok seg inn gjennom vinduet som Haagensen hadde satt på gløtt denne varme dagen.

Selv merket han ingenting, men tilfeldighetene ville det slik at vennen Arvid Pedersen kom syklende og så et par bein smette inn av vinduet. Pedersen susset på dette, siden Haagensen er dårlig til beins.

Så beina forsvant inn

Pedersen varslet umiddelbart politiet, og holdt selv vakt sammen med huseier Haagensen mens man ventet på politipatruljen.

– Politiet fant tyvens sekk inneholdende tyvens pass og andre verdigjenstander, men ikke mannen. Konklusjonen da ble at tyven måtte ha stukket av gjennom vinduet, forteller hjelperen, til Lindesnes Avis.

– Det er en plage og forskrekkelig at vi ikke kan ha vinduer oppe uten å risikere noe slikt. Hadde ikke Arvid kommet forbi, så hadde jeg kanskje aldri merket noe, forteller huseier Svein Haagensen til samme avis.

Dukket opp igjen

Klokken 01.06 natt til søndag ble vedkommende utrolig nok pågrepet inne i boligen til Haagensen. Pedersen forteller at man nå vet at tyven ikke hadde rømt gjennom vinduet, men i stedet tatt seg gjennom en kottdør i samme rommet som fører ut i en bod vegg i vegg. Der hadde tyven slått seg til ro til natten falt på, før han tok seg inn i huset og la seg til å sove.

Politistasjonssjef Bjart Gabrielsen forteller at lignende hendelser skjer fra tid til annen.

– Dette viser utfordringene man har med rusmisbrukere som begår slike handlinger. De handler helt urasjonelt. Vår erfaring er at man ikke trenger frykte situasjonen fysisk, men forstår godt at folk opplever en slik hendelse som meget ubehagelig, sier Gabrielsen.