"Mann spanet på etter å ha tatt kontakt med afrikansk dame på Torvet. Senere pågrepet naken sammen med damen. Mannen innbragt til sentralarresten. Anmeldes for ulovlig sexkjøp."

Dette skrev operasjonsleder Nils Kristian Voreland i Agder politidistrikt i politiloggen på Twitter klokka 4.58 fredag. Overfor Fædrelandsvennen utdyper han saken litt mer.

Tatt på Grim

— Siktede i saken ble tilfedligvis sett av en sivil patrulje som var ute på spaning. Mannen i 40-årene var da i ferd med å ta kontakt med en afrikansk kvinne, sier Voreland.

De to reiste så til en privatadresse på Grim, hvor kvinnen skal ha leid en leiilghet. Da politiet slo til, var paret nakne.

— I leiligheten ble mannen og kvinnen tatt på fersk gjerning, bekrefter operasjonslederen.

Kraftig bot

Mannen, som kommer fra et mindre tettsted i Vest-Agder, blir anmeldt for sexkjøpet. Ettersom han ble pågrepet, er han automatisk siktet i saken.

- Hvilken reaksjon blir det overfor denne sexkjøperen?

— Siktede er ilagt et forelegg på 15.000 kroner for forholdet. Han er løslatt fra varetekt og har fem dager på seg til å ta stilling til om forelegget skal vedtas, sier politiadvokat Berit Woxen i Agder politidistrik.