110-sentralen meldte på Twitter i 15-tiden tirsdag ettermiddag at en elg hadde falt ned i et dypt hull ved Justøykrysset. Kbr Lillesand dro ut til krysset for å bistå med berging.

Den opprinnelige meldingen som kom inn til politiet var om en elgkalv som hadde satt seg fast i et av gjerdene ved hullet. Politiet kontaktet så viltnemnda som dro til stedet.

Brakk bein i fallet

Kalven kom seg fri etter at en bilist kom til stedet og hjalp den ut. Rune Blix i viltnemnda var nummer to på stedet og forteller at de så sjekket litt rundt da de plutselig fant elgkua i hullet ved gamle E 18. — Elgen så ut til å være god form, så vi forsøkte først å få henne på beina. Da viste det seg at hun hadde brukket et bein og hadde indre skader som gjorde at vi måtte avlive henne, forteller Blix.

Han beskriver betonggjerdene som sperrer av det åpne veiarbeidshullet på rundt 70-80 cm, og at det dermed ikke var vanskelig for elgen å være så uheldig å stupe utfor.

— Det tilsvarte nok et fall på rundt fem meter, anslår han.

Må avlive barna

Blix forteller at politiet har vært i kontakt med en entreprenør som skal sikre stedet bedre.

Han synes hendelsen er tragisk ettersom dette også får følger for elgkuas kalver.

— Vi må dessverre også avlive elgkalvene. De er for små til å klare seg selv og det er fare for at de vender tilbake til stedet for å lete etter moren og da bli påkjørt i trafikken. Det er trist når slikt skjer. Det ryker ikke bare én elg, men tre, sier Blix.