Steinar Holbæk trekker seg helt ut av Imtech. Her er han foran Venneslaporten, det store forretningsbygget han eier på Vikeland. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Jeg passer ikke i et konsern. Jeg føler jeg ble fem kilo lettere med en gang jeg hadde tatt avgjørelsen om å slutte, sier Holbæk til Fædrelandsvennen.

Mannen fra Ålefjær bosatte seg i Vennesla på 80-tallet og startet rørlegger Steinar Holbæk i 1989. Senere ble det flere firmaer og i 2012 solgte han rørleggerfirmaet til NVS, et selskap eid av Imtech. I fjor skiftet firmaet navn til Imtech AS.

- Tiden inne

Holbæk fortsatte som daglig leder, men nå trekker han seg altså helt ut. Han avviser uoverenstemmelser eller konflikt.

— Jeg har i praksis jobbet som prosjektutvikler de siste månedene. Sindre Fosse fra Søgne er allerede i gang som daglig leder. Nei, det ligger ikke noe konflikt i dette. Jeg kjente bare at tiden var inne, sier Holbæk.

Hva han nå skal i gang med, vet han ikke. Han driver både Holbæk Anlegg, Holbæk Holding, Holbæk Eiendom og flere andre selskaper. Eiendomsselskapet eier Vennesla-porten, det store forretningsbygget på Vikeland hvor Imtech leier lokaler.

Roe ned

— Først skal kona og jeg reise litt. I februar er jeg 50. Jeg har brukt mye tid på jobb og for lite på familie og barn. Bestefar er jeg også blitt. Jeg skal roe ned en periode. Hva som så skjer, vet jeg ikke. Helt ærlig, jeg vet ikke hva jeg skal i gang med, sier Steinar Holbæk.

Han synes det er rart å tenke tilbake på hvor tilfeldig ting kan være. Egentlig fikk han jobb i Nordsjøen og hadde tenkt å dra dit, men siden kona syntes det ble mye reising, startet han for seg selv. Nesten motvillig.

— I Imtech er det rundt 27 ansatte nå. Ting har gått greit. Jeg føler jeg kan slutte med god samvittighet, sier Holbæk.

Han fikk ganske mange millioner for rørleggerfirmaet da han solgte i 2012. Han har aldri villet si hvor mange.