LISTER: – Det var mitt initiativ. Jeg ønsket å etablere en dialog og jobbe videre ut fra det. Ut over det har jeg ikke behov for å utdype innholdet i samtalen vi hadde, sier Hans Fredrik Grøvan, som likevel letter litt på sløret.

Men han vil ikke svare på om han møtte Eriksen ansikt til ansikt eller om de snakket sammen på telefonen. Det viktigste for ham er at dialogen med henne er gjenopprettet.

– Vi har saker vi er opptatt av i forhold til landsdelen fremover. Dagrun er klar på at hun vil stå på for fullt perioden ut. Vi har også fokus på at det er viktig for partiet å samle troppene, få ut et solid politisk budskap og å bygge gode allianser fram mot valget i september, sier Grøvan.

Stor belastning

Han innrømmer at nominasjonsprosessen var tøff. Kampen om førsteplassen på stortingslisten endte med at Eriksen ble vraket til fordel for nettopp ham, som er fylkesleder i Vest-Agder KrF. Grøvan understreker at vrakingen slett ikke betyr at fylkespartiet har skjøvet Eriksen ut i kulden.

– Hun har bred støtte i fylket, og vi har foreslått overfor partiorganisasjonen sentralt at hun fortsetter som første nestleder i KrF, røper Grøvan. Ledervalget skjer under partiets landsmøte i Trondheim i april.

Blir statsråd?

Hvis det skulle bli regjeringsskifte etter stortingsvalget i september, og KrF blir med i en borgerlig konstellasjon, mener Hans Fredrik Grøvan at Dagrun Eriksen er moden for en ministerpost.

– Hun har lang erfaring og har frontet mange av partiets saker på en veldig flott måte gjennom mange år. Med KrF i regjering er hun helt klart en opplagt statsrådskandidat, fastslår Grøvan, som med den oppslutningen KrF har i Vest-Agder ganske sikkert kommer til å ta plass på Stortinget etter valget i september. Fylkesledervervet går han ut av på partiets årsmøte i februar.

Ingen kommentar

Dagrun Eriksen er syk og har ikke svart på Fædrelandsvennens henvendelser. Dag Andreas Fedøy, som er kommunikasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe, har videreformidlet Grøvans uttalelser til henne. Fedøy forteller at Eriksen tar det Grøvan sier til etterretning og at hun ikke ønsker å kommentere det.