STANDS: Langs veggene i Vrimlehallen var det studenter på stands så langt øye kunne se onsdag formiddag. Her kunne studentene stikke innom mellom forelesninger for å få informasjon om de ulike student- og linjeforeningene på UiA. Foto: Sondre Steen Holvik
POLITICUS: Tor Håkon Rønning (21), Kristine Aas (20) og Jonas Strisland (22) representerte linjeforeningen Politicus på Aktivitetenes dag. Foto: Sondre Steen Holvik
MELDTE SEG: Utvekslingsstudentene Martina Honcová<b> </b>(23), Aikaterini Santamouri (20), Ivana Janková<b> </b>(25) og Olga Bolgova (22) syns arrangementet ga gode muligheter til å bli kjent med de ulike foreningene. De hadde en god liste over grupper de ville bli med i. Foto: Sondre Steen Holvik

KRISTIANSAND: "Kan du spille et instrument, på slurva eller sjarmen? Alle kan bli med i Blæsen, både spillende og ikke-spillende." Med dette fiffige budskapet ville studentorkesteret lokke nye medlemmer til foreningen.

– Alle kan være med, du trenger altså ikke kunne spille en gang. Er du lite musikalsk kan du være med å lage leven med hopp og sprett, sier Andreas Vagnby (25).

Han er en av 28 medlemmer, og svært positiv til at foreningene kan samles på denne måten og markedsføre det de driver med.

– Viktig for trivsel

Onsdag hadde 33 av student— og linjeforeningene fra UiA møtt opp i Vrimlehallen ved Universitetet for å informere andre studenter om hva de driver med, og forhåpentligvis gå hjem med flere medlemmer enn da de kom.

VIL VISE TILBUDENE: Ole Thomas Grimsli er leder for Studentorganisasjonen i Agder, som blant annet arrangerer Aktivitetenes dag. Han mener det er viktig å vise studentene at det finnes sosiale tilbud i en ellers tung studiehverdag. Foto: Sondre Steen Holvik

I regien sto Studentorganisasjonen i Agder, med leder Ole Thomas Grimsli i spissen. Han syns det er viktig å få fram at det finnes morsomme tilbud ved siden av studiene. Ikke alle studentene er kjent med at det er slike muligheter.– Vi ønsker å markedsføre det sosiale livet ved siden av studiene. Det å gjøre ting utenfor skoletiden er viktig for trivsel, og derfor er det viktig å presentere tilbudene som finnes, sier han.

I dag har UiA totalt 60 foreninger fordelt i Grimstad og Kristiansand. Studentene har altså litt å velge mellom, men hvis ingen av foreningene frister er det ifølge Grimsli ingenting i veien for å starte en egen.

– Alle er velkomne til å starte nye foreninger. Vi får i snitt to til tre nye søknader hvert semester, så vi stiger stadig i antall, forteller han.

Frister med arrangementer

I tillegg til morsomme sprell fra studentorkesteret var det også innslag av den litt mer seriøse kategorien. Jonas Strisland (22), Kristine Aas (20) og Tor Håkon Rønning (21) fra Politicus, linjeforeningen for bachelorstudenter som studerer statsvitenskap og ledelsesatt, satt klare på stand for å få inn nye studenter. Og de hadde mye og friste med.

– 13. februar kommer Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for å fortelle om PST og kompetansebehov, og gi tips om hvordan vi som studenter kan søke jobb der når vi er ferdige. I tillegg har vi stadig sosiale arrangementer for medlemmene våre, sier Strisland.

– Og det er bra at vi får vist oss fram på denne måten. Det er fortsatt studenter på statsvitenskap som ikke vet at vi finnes, legger han til.

– Bra for nye studenter

Martina Honcová(23), Ivana Janková(25), Olga Bolgova (22) og Aikaterini Santamouri (20) er utvekslingsstudenter ved UiA, og syns initiativet er bra for de som kommer utenfra og er nye ved universitetet.

– Vi har allerede funnet flere ting vi vil være med på. Kristiansand Studentidrettslag og Erasmus Student Network, faddersystemet for utenlandske studenter, ser morsomt ut, sier Honcová.

– Og så har vi meldt oss opp som frivillige for Østsia, avslutter Bolgova.