FARSUND: En 22 år gammel mann er i Lister tingrett dømt til fengselsstraff etter at han kastet et ølglass i hodet på en gjest på utestedet Pakkhuset i Farsund.

Ølglasset, som ble kastet fra én meters hold, knuste i pannen på offeret fra Rogaland. Glasskårene traff deretter en kvinne, også hun fra Rogaland, som sto like bak.

Begge ble påført flere kutt i ansiktet som følge av volden. Mannen fikk 20 kutt i panna, mens kvinnen fikk kutt under nesen og munnen.

Ble kalt «maur»

Voldsepisoden skjedde etter at den 22 år gamle Farsund-mannen satte seg ned ved bordet til rogalendingene på Pakkhuset lørdag 10. mars i fjor. Stemningen ble etter hvert amper og svært høylytt.

22-åringen forklarte i retten at følte seg truet fordi de «tøffet seg med relasjoner til mc-miljøer», mens rogalendingene sa i retten at tiltalte kalte dem for «maur».

Vaktene på utestedet måtte to ganger be personene ved bordet om å roe seg ned. Den andre gangen fikk rogalendingene beskjed om å forlate lokalet for å unngå mer bråk.

Ifølge dommen reiste da 22-åringen seg og kastet ølglasset mot hodet til mannen. Farsund-mannen har forklart at han brukte glasset som våpen, og at han rettet kastet mot hodet til rogalendingen.

Under rettssaken, ti måneder etter episoden, var det en rekke tydelige arr i pannen til mannen, flere av dem på mellom to og tre centimeter. Også kvinnen har skjemmende arr etter volden. Dette er straffeskjerpende, ifølge Lister tingrett.

Dømt tidligere

Retten mener også det er straffeskjerpende at volden ble utført i det offentlige rom, av en ungdom under alkoholpåvirkning en lørdagskveld, samt det store skadepotensialet. Det var bare tilfeldigheter som gjorde at glasset og glassplintene ikke traff noen av ofrene i øyet, ifølge retten.

22-åringen fikk imidlertid noe strafferabatt for å ha erkjent de faktiske forhold og straffskyld.

Retten kom fram til at sju måneder i fengsel er en passende straff for mannen, som tidligere er dømt for promillekjøring, skadeverk og legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

I tillegg til fengselsstraff, må mannen betale 2000 kroner i saksomkostninger.