SØGNE: På forhånd var det ventet at kommunestyret skulle velge å lyssette den populære Kvernhusløypa, ettersom et enstemmig formannskap hadde gått inn for dette alternativet.

FIKK STØTTE: Solveig Kjelland Larsen i Arbeiderpartiet i Søgne fikk hele kommunestyret med seg på at det var bedre å utsette vedtaket om hvor den nye, sentrumsnære lysløypa skal ligge, enn å vedta noe man ikke helt overskuet konsekvensene av. Foto: Lars Hoen

Ny sakMen i løpet av debatten i kommunestyret kom det fram at det var så mye usikkerhet rundt grunneierforhold og hvilke kriterier som skal ligge til grunn for utformingen av den nye lysløypa, at et enstemmig kommunestyre besluttet å utsette saken. — Vi må jo vite hva vi bestemmer, sa Solveig Kjelland Larsen , som kom med utsettelsesforslaget som ble enstemmig vedtatt.

Administrasjonen blir dermed bedt om å forberede en ny sak om hvor den sentrumsnære lysløypa i Søgne skal ligge.

Brøytes?

Under debatten ble det blant annet sådd tvil om hva det ville innebære av naturinngrep om Kvernhusløypa ble valgt, og om det kunne bety hugging av trær, grusing, og tilrettelegging med for universell utforming, deriblant brøyting om vinteren.

— Her er altfor mange usikre momenter, påpekte Larsen.

Brøyte ei lysløype? Karl Strandvik (Høyre) mente Kvernhusvannet var det desidert beste valget som ny lysløype, og reagerte på snakket om å brøyte den. - Det er da ingen som brøyter ei lysløype, påpekte han i kommunestyret torsdag. Foto: TORE-ANDRé BAARDSEN

— Det er da ingen som brøyter ei lysløype, mente Høyres Karl Strandvik, mens Arild Berge fra Venstre mente det var riktig å roe ned, og ikke la det gå presisje i å gjøre et forhastet vedtak.Kommuneadministrasjonen har lagt fram fire andre alternativer til ny, sentrumsnær lysløype i tillegg til Kvernhus. Christian Eikeland (Frp) talte varmt for Fåmyra, og så for seg å kombinere ei løype som er tilgjengelig for alle, med friluftspark, badeplass, lekeapparat, treningsmulighet og akebakke.

Ole Brumm

Torfinn Kleivseth fra KrF mente begge deler var mulig å få til:

— Jeg sitter i styret for Midt-Agder friluftsråd, og de er eksperter til å få tak i midler til en sånn folkehelsepark. Så jeg sier som Ole Brumm – jatakk, begge deler, sa Kleivseth.

Jack Andersen (Uavh.) påpekte at administrasjonen måtte gjøre en bedre jobb med å la alle relevante høringsgrupper få si sitt ved en ny behandling av saken. - I forrige runde fikk rådet for eldre og rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne saken som en referatsak. Her må rutinene bli bedre, påpekte han.