to biler har kollidert på E 39 ved Skolandsvannet i Lyngdal. Trafikkulykken har ført til lange køer på stedet. Foto: Julie Berg

LYNGDAL : To biler kolliderte front mot front på E 39 ved Skolandsvannet nord for Lyngdal. Politiet fikk medling om en kraftig møteulykke klokken 15.47: To personer satt fastklemt i den ene bilen, og måtte skjæres ut av mannskaper fra Brannvesenet Sør.

Fire personer er fraktet til sykehus. Et barn med helikopter, tre personer med ambulanse.

Beslaglagt førerkort

I følge politiet kom den ene bilen, en Honda CRV fra Farsund, over i motgående kjørefelt.

Kollisjonen skal i følgelister24.no ha vært så kraftig at den ene bilen stoppet momentant i sammenstøtet.

Det satt tre personer i Hondaen, blant dem et barn.

— Bilføreren er en mann på 60 år, som vil få sitt førerkort midlertidig beslaglagt grunnet de spor og opplysninger patruljen fant på stedet, skriver politiet operasjonsleder Børge Steinsland i politiets logg fredag kveld.

TOYOTA: En kvinne og to hunder skal i følge lister24.no ha vært i denne bilen i kollisjonen. Foto: Jan Ivar Rafoss

Den andre bilen er en Toyota hjemmehørende i Marnardal. I følge lister24.no var det en kvinne og to hunder i denne bilen. Politiet skriver i sin logg at det var den kvinnelige sjåføren fra denne bilen som ble fraktet med helikopter til sykehus.

Lettere skadet

Sørlandet sykehus beskriver fredag kveld tilstanden til tre av de involverte:

  • Kvinne (34): Lettere skadet

  • Kvinne (39): Lettere skadet

  • Jente (7): Lettere skadet

Et barn involvert

— En unge er leid inn i den ene ambulansen. Det er to ambulanser på stedet, og nå kommer det flere, og et helikopter er i ferd med å lande, forteller Julie Berg som kom til åstedet like etter at ulykken skjedde.

Hun forteller at barnet senere ble flyttet over fra ambulansen til helikopteret og fløyet til sykehuset i Kristiansand.

to biler har kollidert på E 39 ved Skolandsvannet i Lyngdal. Trafikkulykken har ført til lange køer på stedet. Foto: Julie Berg

— Hva ser du på stedet?- I tillegg til ambulansene er det en politibil og en brannbil. Det står også noen biler på skrå. Det er lang kø på begge sider av ulykken. Trafikken står helt stille i begge retninger, fortalte Berg til Fædrelandsvennen et kvarter etter ulykken.

To klippet ut

— Det er to biler som har kollidert. Vi har klipt ut to personer som satt fastklemt. Nå (klokken 16.20) er alle ute av bilene, og trilles inn i ambulansen. Luftambulansen er i ferd med å ta av akkurat nå, sier Inge Jakob Hansen som er overbefal i Brannvesenet Sør.

To biler involvert

Politiet hadde følgende å si om ulykken klokken 16.30:

"Lyngdal E 39 – ved Skolandsvatnet melder AMK om at det er skjedd en møteulykke. Patrulje på stedet klokken 16.09 melder at veien blir stengt en stund fremover. Per nå er det ikke avkart hvor lenge. Bergningsbil er rekvirert. Skadeomfang på person er ikke kommet inn. To biler er involvert. Ambulanse og luftambulanse på stedet", skriver operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt i deres logg.