ARENDAL: — Det var ei bekymringsmelding fra naboer som medførte av vi rykket ut, forteller Geddie Emil Balle, brannmester ved Østre Agder brannvesen i Arendal, til Fædrelandsvennen.

Lå på magen ved råka

Politiet fikk klokken 15.10 melding om at to barn beveget seg ute på isen på Nidelva i Arendal, ved Hammeren bro. Brannvesenet ble bedt om å rykke ut.

— Det viste seg at to jenter hadde vært ute på isen. De hadde faktisk lagt seg på magen helt ute ved isråka, forteller brannmesteren.

Advarer

Da brannvesenet kom til stedet, var jentene på land.

— Vi fikk tak i jentene, som jeg tipper var i 8-10-års alderen, og fikk pratet med dem, sier Balle, som advarer sterkt mot å la barna leke på isen.

— Når man beveger seg helt ute ved råka, så er det skummelt. Elveisen egner seg ikke til slik type lek som disse jentene bedrev. Isen her er usikker, på grunn av strøminger, understreker han.

- Pass på barna

Brannmesteren oppfordrer foreldre til å passe på at barna deres ikke leker ut på isen.

— Ungene fristes til å gå ut på isen. Hvis en person går igjennom isen, kan man raskt forsvinne i vannstrømmen, advarer han.

Barn på isen også i Mandal

Klokken 15.25 fikk politiet melding om to barn på isen på Mandalselva ved E 39. En patrulje ble sendt til stedet, og politiet fikk kontakt med barna. Barnas far skal i forkant av hendelsen ha kontollert isen og merket av hvor barna kunne gå.