— Jeg har planer om butikk og leiligheter, sier byggets eier, Jan O. Pettersen.

I en rekke år har det vært store stridigheter mellom ham og kommunen om bygget i Store Elvegate. Kommunen har villet rive det flere ganger, spesielt etter en brann i bygget i 2008. Også fylkesmannen ville ha

byget bort fordi eieren ikke hadde satt det i stand. Men da grep til slutt riksantikvaren inn og vernet bygget.

Bevilget

Deretter bevilget de en million kroner til reparasjoner av bygget. Siden har det ikke skjedd noe, selv om Pettersen alt i 2010 antydet ny kommersiell virksomhet, kanskje restaurant.

Men nå skal det muligens komme butikk og leiligheter. — Det er ikke offentlig ennå ettersom jeg ikke har fått de nødvendige tillatelsene fra kommunen til å sette i gang, sier Pettersen.Han vil ikke si hvilken virksomhet han har planlagt eller om han skal leie ut.

Glad

Kommunalsjef for bygg og eiendom i Mandal kommune Arne Wilhelmsen sier han er glad for at det nå omsider skjer noe i bygget som står så sentralt plassert i sentrum.

— Det blir spesielt viktig nå som det nye kjøpesenteret kommer. Da gjelder det å skape et trivelig rom mellom gågata og Øvrebyen. Det hadde vært utfordrende om et så stort bygg som Pettersen har hadde blitt stående tomt, sier Wilhelmsen.