Inngangspartiet til BR-Leker på Sandens er dekorert med spindelvev, flaggermus og andre effekter, selv om det fortsatt er flere uker til selve feiringen.

— Det må være litt stemning i butikken, men ikke så skummelt at de minste ikke tør å komme inn, sier Anne Lene Kjær, butikksjef hos BR-Leker på Sandens.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Også Brio-butikken Markens Leker laget en egen avdeling til Halloween tidlig i oktober.

— Foreløpig har vi bare noen figurer ved inngangen som dekorasjon, sier Miralva Marinho, innehaver og daglig leder i Markens Leker.

Litt skummelt

Begge leketøysbutikkene er opptatt av at dekorasjonene ikke skal bli for voldsomme.

— Noen voksne reagerer på Halloween-fokuset og synes det er litt for skummelt for de små. Det er en utfordring for oss som driver butikk, sier Marinho.

Arrangerer alternativ feiring

Camilla Evenstad står i bresjen for en alternativ feiring av Halloween. – Vi deler ut mye godteri, det er nok den viktigste Halloween-tradisjonen å opprettholde for barna, sier hun. Foto: Privat

Camilla Evenstad tror barn blir skremte av Halloween-produktene i butikkene, og står i bresjen for en alternativ feiring. For fjerde gang inviterer hun til vennefest i Gimlehallen på Halloween 31. oktober.— Vi begynte med vennefesten fordi vi ønsket en motpol til det skumle, sier Camilla Evenstad, som er arrangementsansvarlig for vennefesten.

Vennefest

Vennefesten arrangeres i samarbeid mellom flere menigheter i Kristiansand. I fjor kom det 1250 barn til festen, og hun håper på enda flere i år. Liknende arrangementer dukker nå opp flere steder i landet.

— Vi ber barna om å kle seg ut i vennlige kostymer, slik at ingen blir skremt. Så deler vi ut mye godteri, det er nok den viktigste Halloween-tradisjonen å opprettholde for barna, tror Evenstad.