Lørdag kveld ble 24 år gamle Simen Gimmestad blind på det ene øyet etter å ha fått et ølglass i hodet på utestedet Karma i Dronningens gate.

Natt til søndag ble Vindbjart-spiller Simen Gimmestad (24) slått ned på utestedet Karma i Dronningens gate. En 20-åring fra Kristiansand har innrømmet at han kastet et ølglass mot Gimmestad, men vet ikke hvorfor han gjorde det. Foto: Erlend Olsbu

En 20 år gammel mann fra Kristiansand har erkjent å ha forårsaket skadene til Gimmestad. Han har også tatt ansvar for skadene til Gimmestads kamerat, som måtte sy fire sting.— Han har forklart at han har kastet to eller tre ølglass og erkjenner straffskyld, sier Øystein Jørgensen, leder av personavsnittet i Kristiansand-politiet.

Sparket mann som lå nede

20-åringen er domfelt for vold én gang tidligere. I november ble han idømt 26 dagers betinget fengsel etter en voldsepisode i fjor sommer.

— Han er tidligere dømt for en legemsfornærmelse, bekrefter Jørgensen.

Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett slo 20-åringen da en annen mann i hodet slik at vedkommende falt i bakken. Mens mannen lå nede, sparket 20-åringen ham hardt i hodet.

— Jeg var ikke forsvarer for ham den gangen, men har forstått det slik at han fikk en betinget dom med to års prøvetid, sier mannens advokat, Bjørge Usterud Tveito.

Kranglet i fylla

Voldsepisoden skjedde etter en krangel mellom 20-åringen og en kamerat og to andre menn. De to partene møtte hverandre tilfeldig under en bytur i juli i fjor. Etter en del «verbal drittslenging» forsøkte en av de andre mennene å slå til 20-åringens kamerat. 20-åringen og kameraten slo tilbake, men gikk så langt at retten mente voldsutøvelsen måtte straffes.

Hele hendelsen ble fanget opp av overvåkningskameraene ved rutebilstasjonen i Kristiansand. Ifølge dommen sparket 20-åringen mot hodet til mannen som lå nede med stor kraft, «slik man sparker en ball». Ifølge dommen var det kun tilfeldigheter som hindret et mer alvorlig utfall. Retten så det også som straffeskjerpende at volden skjedde i forbindelse med «utelivsaktivitet i beruset tilstand».

Ble ikke provosert

Overfallet skjedde inne i lounge-baren på nattklubben Karma. Den siktede 20-åringen har innrømmet at han kastet flere ølglass. Bilder tatt like etterpå viser tydelig spor etter dramatikken. Foto: Joachim Eriksen

Motivet bak lørdagens voldsepisode er fremdeles uklart.— En guttegjeng på fem-seks stykker begynte å slenge dritt og skjelle oss ut. De ga seg ikke. Vi fortalte at vi ikke ønsket bråk, og at vi bare ville ha fred. Så smalt det bare, fortalte Gimmestad til Fædrelandsvennen i går.

20-åringen som kastet ølglassene har heller ingen god forklaring.

— Det var ingen forutgående provokasjon og handlingen fremstår som tatt helt ut av luften, sier Øystein Jørgensen.

— Han sliter nok med å huske hele hendelsesforløpet selv, sier mannens advokat.

Avhører vitner

Tirsdag ettermiddag hadde politiet avhørt flere vitner. Jørgensen ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å uttale seg om hva de har forklart.

— Vi har et bilde av hendelsesforløpet, men vi har ennå ikke fått en fullgod forklaring av den siktede. Vi har heller ikke fått avhørt en ansatt på utestedet som skal ha sett hva som skjedde på nært hold, sier Jørgensen.

Gimmestad er fremdeles innlagt på sykehus, hvor han ble avhørt av politiet tirsdag ettermiddag. Om noen dager blir han sendt videre til Ullevål universitetssykehus for flere operasjoner.

- Det er helt tragisk

Innehaveren av Karma tok selv i mot Vindbjart-spillerne for å vise dem rundt i den nye nattklubben.

— Jeg synes det er helt tragisk. Sånn skal ikke skje, sier innehaveren av nattklubben Karma, Joachim Eriksen.

Eriksen er selv trener i Vindbjart og kjenner Simen Gimmestad godt. Lørdag kveld tok han selv imot Gimmestad og lagkameratene.

— Jeg tenker mye på Simen og familien hans, sier Eriksen, som håper gjerningsmannen får den straffen han skal ha.

Ifølge Eriksen satt spillerne i lounge-baren da glassene begynte å fly.

— En av våre ansatte sto like i nærheten. Vaktene så ikke hva som skjedde, men kom til med en gang de ble klar over det. Jeg kontaktet ambulanse og politi, mens vaktene våre pågrep den mistenkte, sier Eriksen.

Han forteller at åstedet bar preg av den dramatiske hendelsen.

— Det var masse ødeleggelser der inne, sier Eriksen.