— Det forteller mye om hvor viktig Arkivet også er for det politiske miljøet, sier direktør Audun Myhre.

Hovedutvalg for kultur og utdanning vedtok onsdag å bevilge millionene som skal gå til ombygging og utvikling av bygningsmassen ved Stiftelsen Arkivet.

— Det handler om at vi sammen med Vest-Agder Røde kors har kjøpt naboeiendommen for ti millioner kroner. Dit er det tanken at våre leietakere i dagens bygg skal flytte inn, sier Myhre.

Vekst og utvikling

Arkivet har over en lengre periode arbeidet med prosjektet som har tittelen «Større rom for menneskeverd». Prosjektet handler om å gi stiftelsen og de øvrige organisasjonene som huses på Arkivet rom for fortsatt vekst og utvikling.

- Når leietakerne har flyttet over, blir vi igjen i hovedbygget, sier Myhre.

Nå behandler i tillegg Kristiansand kommune og Aust-Agder fylkeskommune om de skal støtte prosjektet.

Totalt koster det hele 40 millioner kroner.

Staten

— Vi har bedt staten bevilge 15 millioner kroner som vi håper kommer over kommende statsbudsjett, sier Myhre.

Han forteller gode signaler fra Agder-benken. - Og når det i tillegg later til å være så mye positiv vilje lokalt, håper vi staten vil bevilge det vi ønsker, sier han.

I tillegg til kjøp av naboeiendommen, er det stort behov for å ruste opp hovedbygget.

— Det er fortsatt behov for et nytt inngangsparti og resepsjon, samt andre publikumsrettede fasiliteter på bakkeplan og forbedret tilgang til utstillingen i kjelleren, sier Myhre.

I tillegg må eksisterende bygg renoveres og tilpasses nødvendige arbeidsplasser, samt åfå mer plass til konferansesal, møterom og utstillingsplass.