Ulykkesbilen kom vestfra på trefeltsveien mellom Osestad og Fardal. Ved rundkjøringen ved Fardal, der veien fortsetter i en 90-graders sving mot Vigeland har bilen kjørt over rundkjøringen, fortsatt over en jordvoll og havnet i bekken cirka 60 meter fra veien. Foto: Espen Sand
RYDDER: Lars Erland Fjell fra Falck Mandal ryddet på ulykkesstedet lørdag morgen. Foto: Jarle R. Martinsen
Ordfører i Lindesnes, Janne Fardal Kristoffersen (H) bor like ved ulykkesstedet. Hun forteller til Fædrelandsvennen at hun har ringt politiet et par ganger på grunn av kappkjøring på veien der ulykken skjedde. Foto: Jarle Martinsen
RUNDKJØRING: Bilen har kjørt gjennom denne rundkjøringen før den traff jordvollen og havnet i elva.

FARDAL: Rundkjøringen der ulykken skjedde er midlertidig. E 39 skal etter planen fortsette rett fram over Tarvannet og ned til Vigeland.

— Jeg ser veldig fram til å få fjernet denne rundkjøringen, for den kan nok komme brått på. Jeg har fått signaler om at pengene til å fortsette veien kommer i revidert statsbudsjett i mai. Dermed kan arbeidet med resten av veien ned mot Vigeland starte opp neste år, sier Janne Fardal Kristoffersen (H), ordfører i Lindesnes..

Kjørte i bekken

KJØRER FORT: Ordfører Janne Fardal Kristoffersen (H) bor like ved ulykkesstedet i Lindesnes. Hun har flere ganger ringt politiet og meldt fra om råkjøring på den nye veien. Her er hun fotografert på strekningen i nærheten av ulykkesstedet. Foto: Jarle R. Martinsen

Ulykkesbilen har kommet vestfra på trefeltsveien mellom Osestad og Fardal, som åpnet for trafikk i oktober 2011. Strekningen er fire kilometer lang, og har en rundkjøring i begge ender. Ulykken fredag kveld skjedde ved rundkjøringen ved Fardal, der veien fortsetter i en 90-graders sving mot Vigeland. Bilen har kjørt over rundkjøringen, fortsatt over en jordvoll og havnet i en bekk som går ned mot Tarvannet.— E 39 går fra veldig god standard til dårlig standard her. Men når du holder fartsgrensene, skal ikke det være noe problem, sier Fardal Kristoffersen.

- Tragisk

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om hvor fort ulykkesbilen i går kjørte.

Fardal bor i skråningen ovenfor stedet der en mann omkom i en ulykke i går, og har panoramautsikt til den nye strekningen på E 39. Men hun var i Oslo da ulykken skjedde, og har dermed ikke fått med seg hva som skjedde fredag.— Det som har skjedd er forferdelig tragisk, sier hun.

Hun har tidligere vært i kontakt med politiet angående strekningen på grunn av at folk har kappkjørt.

— Jeg har ringt politiet et par ganger fordi det kappkjøres på veien. Kappkjørerne starter øverst på veien, ved rundkjøringen og kjører i en sinnssyk fart nedover, forteller Janne Fardal Kristoffersen.