Rune Edvardsen sier han er takknemlig for at Dina-stiftelsen ble nominert. Rune Edvardsen sier han er takknemlig for at Dina-stiftelsen ble nominert. Foto: tore-andré baardsen

Nominert til jentepris

Evangelist Rune Edvardsen synes det er en ære at Dina-stiftelsen i Sarons Dal er nominert til Plan Norges Jentepris.

— For meg personlig som stifter og drifter av Dina Stiftelsen er det en stor ære og bli nominert av en organisasjon som Plan Norge. Etter mange år i arbeidet for jenters og kvinners rettigheter og hjelp til voldtatte og seksuelt missbrukte jenter og kvinner, tar vi det som en stor oppmuntring å bli sett og tatt med i nominasjonen, sier Rune Edvardsen.

Dina-stiftelsen er nominert til Plan Norges Jentepris for sitt arbeid for voldtatte og utsatte jenter. Pristen går til en person eller organisasjon som har gjort en spesiell innsats for å bedre situasjonen for jenter i Norge eller internasjonalt. Prisen deles ut hvert år på FNs internasjonale jentedag den 11. okotber.

Dina Stiftelsen driver skoler, barnehjem, klinikker, sykehus og rehabiliteringssentre i flere land. I tillegg driver stiftelsen et aktivt fredsarbeid i krigsherjede områder.

Blant de totalt 19 nominerte til prisen er Lene Marlin som er nominert for sin åpenhet rundt psykisk lidelser blant unge og organisasjonen Seif som yter hjelp til selvhjelp for innvandrere og flyktninger.

Rune Edvardsen sier han ønsker Plan lykke til med nominasjonsprosessen og de andre kandidatene som alle fortjener å vinne.