— Vi fikk godkjenning fra kommunen på fredag. Det betyr at vi bygger en liten isbar med fullt sortiment i sammenheng med dagens kiosk, opplyser innehaver Sissel Pettersen til Fædrelandsvennen.

Det er ingen som tror at det kjølige vareslaget kan skyve signaturretten ned fra tronen. Kiosken fra 1951 selger tross alt 150.000 pølser i året.

Sissel Pettersen er tredje generasjons eier av bedriften på Tangen. Foto: Reidar Kollstad

Når det er sagt, har den lokale iskremprodusentens varer slett ikke vært en pølse i slaktetida for «Snadderen». I fjor ble det 62.000 beger milkshake over disk, og nå bygges isbaren som en avlastning til det vanlige utsalget.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Mer kjøleplass

Bygget oppføres på det som i dag er baksiden. Det blir en lukket kiosk der kundene kan gå inn, men som betjenes av samme bemanning som står i pølseluka.

I fjor leide kioskeier Pettersen en mobil isbar av Hennig-Olsen Is. Sommeren ble varm og innbringende, og det ga mersmak.

— Når vi først skal ha dette ut på anbud slår vi to fluer i en smekk. Vi har i dag litt liten plass og har fått nye krav til fryser og kjølerom. Denne kapasiteten blir nå utvidet og fornyet under bakken, forteller hun.

Tilbygget over bakken vil måle 33 kvadratmeter, mens lageret i kjelleren blir 56 kvadratmeter stort.

Matboden hadde 16,7 millioner i omsetning i 2013, og det økte litt i fjor. Overskuddet var den gang på halvannen million.

Les også:

2015 blir en ny milepæl i Snadderens historie. I 1983 ble utsalget flyttet fra Langfeldts allmenning, der pølseboden ble etablert for 64 år siden.

I 1994 ble kiosken utvidet, og den kjente takbuen montert. 2005 var året for forrige totalrenovering.