— Jeg trodde det skulle ramle inn mål bakover, men de virker faktisk ganske trygge og solide i forsvar. Ut fra forventningene ser det bra ut, sier TV2-ekspert Freddy Dos Santos.

Start har bare sluppet inn to mål på tre kamper, og sett ut som et annet lag defensivt sammenlignet med i fjor. Dos Santos tror dette kan være nøkkelen til å holde seg i eliteserien.

— De kommer definitivt til å få en tøff sesong, men de har en helt annen defensiv trygget. Jeg tror de kommer til å få en bedre sesong enn i fjor, men det må de også ha om de vil overleve, slår den tidligere Vålerenga-spilleren fast.

Offensive problemer

Selv om det ser bedre ut defensivt, eksisterer fremdeles de offensive problemene. Start har kun skapt åtte sjanser så langt i år, og har som resultat av det scoret bare ett mål. Heldigvis er det ikke bare Start som har dette problemet.

— Det er en trend i hele eliteserien. Snittet har gått ned med ett mål per kamp siden denne tiden i fjor. Det ser ut til at lagene først vil sette det defensive på plass før de tør å ofre noe fremover, sier Dos Santos.

Tidligere Start-spiller Kristofer "Doffen" Hæstad tror ikke det er noen grunn til bekymring selv om det bare har blitt ett mål så langt. Han tror Uduak Idemokon fort kan bli en joker for Start.

— Han ser veldig spennende ut. Spillere som kommer fra andre verdensdeler trenger ofte litt tid, og dersom Idemokon får det, tror jeg han kan bli en viktig angrepsspiller, sier han.

Heller ikke Dos Santos tror det er grunn til bekymring. Han sier at rutinerte spillere som Espen Hoff og Espen Børufsen kanskje burde ta mer ansvar i angrep, men er enig i at Idemokon er en spennende spiller.

— Han har ekstreme ferdigheter som fart og driblinger, men han virker litt uvøren. Man vet ikke helt hva man får. Han kan være både et mareritt å møte og spille sammen med, ser det ut som, sier Dos Santos.

Positiv trener

— Totalinntrykket mitt er at laget viser høy moral, og at vi slipper lite til. Så ønsker jeg at vi skal blir farligere fremover, sier Start-trener Steinar Pedersen etter årets første tre kamper.

I helga kom årets første Start-tap da Viking ble for sterke og vant 1-0 på Sparebanken Sør Arena. Samtidig viste kampen det samme som i vinter, og de to første seriekampene. Start er blitt langt bedre bakover, men sliter fortsatt fremover.

Sammenliknet med alle kamper i 2015-sesongen slipper laget foreløpig motstanderen til halvparten så ofte som i fjor. I gjennomsnitt slapp Start til motstanderen til seks store målsjanser i løpet av en kamp. Nå er tallet tre.

— Det er jeg veldig godt fornøyd med. Det henger sammen med den defensive disiplinen vi har vist så langt, sier Pedersen.

Langt mer negativt for Start er den offensive statistikken. Start fortsetter der de slapp i fjor, og sliter med å skape målsjanser og score mål på konkurrentene. Kun Tromsø har skapt mindre enn Start på de tre første kampene.

— Det handler om kvalitet og presisjon i avgjørende faser, offensive valg og antall spillere i avslutningsposisjon. Vi ønsker å skape mer offensivt enn vi har gjort. Vi har jobbet med det, og skal fortsette å jobbe hardt med det for å forbedre oss, sier Pedersen.

— Dere har mindre ballbesittelse enn motstanderen i alle tre kampene hittil. Legger du vekt på det?

— Ja, det gjør jeg. Jeg ønsker vi skal være litt tydeligere i vår offensive struktur og vise mer tålmodighet noen ganger, svarer Pedersen.