Anleggsleder Arvid Høyåsen i Kristiansand kommune forteller at de det nærmeste året skal grave seg gjennom Henrik Wergelands gate, og opp Festningsgata til Baneheitunnelen.
Her graver kommunen i Elvegata/Henrik Wergelands gate i Posebyen.

Øverst i Henrik Wergelands gate, i krysset ved Elvegata, sitter kommunens anleggsarbeidere dypt i det. Svært dypt. Kristiansand kommune skal de nærmeste 20 årene skifte ut hele rørsystemet i sanden som Kvadraturen er bygget på. Prislappen er anslått til 300 millioner kroner.

— Vi legger oss dypere her for å få mer fall på rørene, sier anleggsleder Arvid Høyåsen i Kristiansand kommune, som forteller at de det nærmeste året har planlagt å grave seg videre bort til Festningsgata og opp til Baneheitunnelen.

Pangstart

Arbeidet begynte i fjor sommer med et brak, da et digert synkehull åpenbarte seg et kvartal ovenfor i Kristian IVs gate.Året før oppsto et tilsvarende synkehull 50 lenger ned i gata.

Hullet var stort nok til å kunne sluke en hel bil i et jafs.

Mange synkehull

— Vi må oppgradere hele rørsystemet i byen, slik at vi blant annet får fjernet lekkasjene som lager synkehullene, sier han.

— Og dem er det mange av, legger han.

I tillegg pålegges naboene å skille overvann fra kloakken, slik at renseanlegget ikke belaster byens renseanlegg.Høyåsen forteller at arbeidet går som planlagt, og at de ser fram til frosten kommer.

— Den gjør arbeidet lettere for vår del. Men snøen er noe tjass, legger han til og beskriver hvordan snøen fyller opp hullene deres og skaper ekstra plunder og rør.