— Det vokser oss over hodet. Vi har ikke kapasitet lenger. Da er det bare en ting å gjøre, men du verden så merkelig dette er, sier Øystein Moi til Fædrelandsvennen.

Nedleggelsen ble offentliggjort i «nyttårstalen» som Moi og Liestøl la ut som video på www.moisund.com klokka 1700. Moisund.com har kalt seg « bygdeblad for dalstroka innafor» og hatt opp mot 6.000 daglige lesere.

Trist, sier ordfører

— Dette var trist å høre. Jeg visste de skulle holde nyttårstale, og skulle inn og se senere i kveld. Legger de ned, altså? Så trist, sier Iveland-ordfører Gro-Anita Mykjåland i en kommentar.

Hun mener moisund.com har betydd mye for de indre bygder og at et stort tomrom oppstår nå.

— De fokuserte på positive nyheter, men med noen veldig syrlige kommentarer i blant. Det var et forfriskende innslag. Jeg forstår jo at all fritiden gikk med, men jeg skulle gjerne hatt moisund.com med videre, sier Mykjåland.

Øystein Moi sier nettstedet rett og slett vokste han og kollegaen over hodet.

— Vi liker å skrive og holde på, men nå er vi blitt så store at det ikke går lenger med bare dugnad og moro. Ting krever kvalitet og seriøsitet når vi er blitt så store. Vi leses i 140 land, sier Moi.

Han har ikke så mye pent å si om Evje og Hornnes kommune, som han mener ikke har bidratt med mye til moisund.com sitt fremme. Derimot roser Moi Åseral og Iveland kommuner for godt samarbeid.

— Iveland har vært helt spesielt aktiv med å gi oss stoff og saker. Ingen blir profet i egen bygd, men vi hadde et godt forhold til nabobygdene, sier Moi.

Døgnet rundt

Han jobber til daglig i Norges Bondelag, kollega Liestøl jobber i Åseral kommune. Begge har drevet moisund.com på fritiden.

— Det har gått døgnet rundt enkelte ganger. Vi kunne ikke mer nå, men vi fylte et behov i de indre bygdene, sier Moi.

Han er sønnesønn av den legendariske skribenten O.S Moi. Mange mener de har gjenkjent den levende og spisse pennen i Øystein Moi. Spesielt hans mange intervjuer og samtaler med både eldre og yngre på bygdene, har folk satt pris på.

— Jeg liker å skrive, og har fått noen tilbud fra andre nå. Vi får se, sier Moi.