KRISTIANSAND: — Jeg satt hjemme på terrassen min rett før midnatt mandag kveld sammen med noen venner. Fra terrassen har vi god sikt oppover gaten, og der så vi en mann som gikk fra bil til bil og kjente på bildørene. Vi skjønte at noe ikke var helt riktig, og jeg ropte til ham og spurte hva han holdt på med. Da forsvant han rundt et hjørne, sier Haugedal.

Fulgte etter

Han og en kompis fulgte etter, og fant mannen sittende på huk bak en garasje like ved. Mannen hadde buksene på knærne.

— Jeg spurte han om hva han drev med. Da sa han at han satt og dreit. Etterpå kan jeg se at han faktisk gjorde det. Jeg sa til ham at jeg hadde sett hva han holdt på med, og at jeg ville ringe til politiet. Da løp han avgårde, sier Haugedal.

Tatt ved Bellevue

Han bor i Brønnstykket på Grim, og mannen løp opp en sidevei på siden av huset hans og opp på Møllevannsveien. Haugedal ga politiet en beskrivelse av mannen, og politiet lurte på om han kunne følge etter.

— Etter å ha gitt dem signalement på karen så løp jeg og en kompis etter, opp på Møllevannsveien. Vi fulgte etter ham ned til Arkivet, og så at han løp ned mot tunnelen ved Bellevue. Politiet kom til stedet, og vi fortalte hvor han hadde løpt, så da fikk de tak i ham raskt etterpå, sier Haugedal.

Operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt sier at mannen som kjente på bildørene er en kjenning av politiet.

— Dette er en meget kjent biltyv. Han ble bortvist fra området, og pålagt å gå hjem, sier han.

Fra terrassen sin har Haugedal god utsikt utover gaten. Foto: Magnus Nødland Skogedal

— En robust fyr

Klausen er glad for Haugedals assistanse.

— Vi får inn mange meldinger fra folk som observerer ting, og noen går også etter dem. For oss er det alltid greit å få meldinger om hvor folk løper hen, for det er ikke alltid vi er like rundt svingen, sier Klausen.

Haugedal sier at han var litt nervøs da han konfronterte mannen.

— Han var en robust fyr. Men vi kan ikke bare la folk stjele bilene våre, sier han.