Avlyst i Oberstdorf

Oberstdorf (NTB): Det første rennet i den tysk-østerrikske hoppuken ble søndag kveld avbrutt og utsatt til mandag på grunn av snøvær og kraftig vind som gjorde det uforsvarlig å hoppe.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det er første gang åpningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuken ikke har kunnet gjennomføres. Det ble besluttet at man gjør et nytt forsøk på å avvikle rennet mandag kveld, med start 17.30. Alternativet var å avvikle et ekstra renn i Garmisch-Partenkirchen en av dagene før det tradisjonelle nyttårshopprennet.

Arrangøren i Oberstdorf utsatte rennstart en rekke ganger i håp om bedre forhold, og satte også i gang rennet tre ganger. Kvart over sju søndag kveld, to timer og tre kvarter etter oppsatt rennstart, hadde 11 av de 50 startende vært utfor. Da besluttet juryen å avlyse.

Halvannen time forsinket ble rennet omsider satt i gang klokka 18.00, men etter bare en hopper ble det avbrutt og utsatt nok en halvtime. Etter fem nye hoppere ble rennet avbrutt igjen og utsatt til 19.00. Ytterligere fem hoppere slapp utfor før det var over. Anders Jacobsen var eneste nordmann som fikk hoppe. Han landet på 127,5 meter og var på femteplass da rennet ble avlyst.

For de øvrige nordmennene ble det bare venting og nytteløs oppvarming. (©NTB)

Publisert: