— Det var ikke alle som likte at folk skulle vandre rundt på deres terreng midt i jakta, sier Ivelands ordfører Gro-Anita Mykjåland lattermildt.

For Mykjåland tar kritikken hun fikk på sin Facebook-profil med knusende ro. Fredag kveld la hun ut saken om en forsvunnet giftering fra kommunens nettside under tittelen: «Et godt alternativ til elgjakt i helga». Det dreier seg om en ulykkelig mann som mistet gifteringen sin, og tok kontakt med kommunen for å få hjelp.

Morsom sak

— Jeg legger ofte ut ting fra kommunen på min egen side. Jeg syntes det var en litt morsom sak med han som hadde mistet gifteringen. Men det kom noen kommentarer om at de ikke likte at vi la ut dette midt i elgjakta, sier hun.

En av kommentarene sier at det er dumt å legge alternativ til elgjakt midt i et jaktterreng, og at det er viktig å tenke sikkerhet.

— Det er viktig at alle viser hensyn, men nå er det slik at heia ikke er fredet for jegere når det er elgjakt. Jeg håper skogen er stor nok for alle, sier hun.

På en smell

— Tenkte du på dette før du postet det på Facebook?

— Nei, jeg gjorde ikke det. Hvis det viser seg at folk har gått manngard, skjønner jeg at jeg har gått på en smell. Men jeg blir overrakset dersom mange har tatt turen, sier hun.

En av de som har kommentert saken, stiller spørsmål til ordføreren om hun har en negativ agenda angående elgjakta.

— Da Agder Energi hadde eiermøte, foreslo jeg 25. september. Det passet for de fleste. Men så viste det seg at dette var starten på elgjakta i Setesdal. Da jeg la ut dette med ringen, lurte en på som det tegnet seg et mønster, sier Mykjåland.

Invitert på jakt

Men ordføreren i Iveland har ingenting imot høstens store aktivitet for tusenvis av jaktentusiaster.

— Nei, jeg må skuffe dem som tror det. Jeg har også takket ja til å være med på jakt dersom det er i ei helg og det er fint vær. Jeg synes det er sosialt og viktig. Det er en tradisjon som skal holdes i hevd, og den gir mat på bordet, sier ordføreren.

Det var informasjonsansvarlig som la ut saken på Iveland kommunes hjemmeside sist fredag. Han tente på henvendelsen om den savnede ringen, og ville gjøre en morsom vri ut av det hele.

Din Maria

— Det er ikke så ofte vi får slike telefoner til kommunen. Jeg tenkte at vi kunne prøve å vinkle det på en humoristisk måte, forteller Finn Terje Uberg.

Det var han som først foreslo letingen som et godt alternativ til elgjakta. Heller ikke han tenkte noe over at det ville være noe problem.

— Det kan ikke være noen stor sak. Dette er en kjerrevei på et par kilometer. Jegerne må holde øyne og øre åpne uansett, så dette bør gå greit, sier han.

Ringen som ble mistet forrige helg, er foreløpig ikke kommet til rette. Til den som finner ringen med inngraveringen «Din Maria 15.01.10», vanker det 750 kroner i finnerlønn.