Denne løpeseddelen var det Trond Henry Blattmann lørdag fikk i postkassa si.

— Dette er noe svineri fra en organisasjon som står for det samme som massemorderen Breivik som drepte min sønn. Vi kan ikke akseptere at slik hatpropaganda spres i vårt nærmiljø, sier en opprørt Trond Henry Blattmann.

Det var lørdag morgen han fant løpeseddelen fra Den nordiske motstandsbevegelsen i postkassa si i Vågsbygd. Blattmann vet ikke om det er tilfeldig at akkurat han fikk løpeseddelen, men regner med det er flere som har fått tilsvarende.

— Dette er en høyreekstrem nazistisk organisasjon med hovedsete i Sverige som prøver å rekruttere medlemmer i Norge gjennom å etablere såkalte kampgrupper. Tidligere har slike løpesedler blitt hengt opp på telefonstolper og på bussholdeplasser i landsdelen. Når brosjyrene nå legges i folks postkasser, er vervekampanjen tatt et steg videre, sier Blattmann.

I løpeseddelen fra Den nordiske motstandsbevegelsen tas det blant annet til orde for et sterkt og forent nasjonalistisk Norden, uten masseinnvandring og en destruktiv, importert anti-kultur.

Rasistisk propaganda

På organisasjonens nettside kan en blant annet lese påstander som at afrikanere har laver IQ enn skandinaver. Her tas det til orde å skape et «fritt Norden», som defineres som et Norden styrt av nordiske menn og kvinner, uten flerkulturell og annen antinordisk åndelig gift.

Handlingsplan

Etter forslag fra Arbeiderpartiet vedtok et enstemmig Kristiansand formannskap nylig at det skal lages en lokal handlingsplan mot ekstremisme.

— For noen år siden var Kristiansand helt i front når det gjaldt å bekjempe og forebygge høyreekstremisme. Å lage en lokal handlingsplan nå, er en konsekvens av at kommunene er gitt et større ansvar for dette i regjeringens handlingsplan for å forebygge radikalisering og voldelig ekstremisme, sier gruppeleder Mette Gundersen i Arbeiderpartiets bystyregruppe.