Tilfeldige personer fant fredag kveld fire små kattunger, skriverStavanger Aftenblad. De lå inne i en sammenknyttet plastpose i en søppelkontainer i et borettslag i Asperholen i Sandnes.

Ifølge Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren ser kattungene ut til å være en eller to dager gamle. De ville ikke greid seg lenge om de ikke hadde blitt funnet.

— De som fant dem reddet dem trolig ved å gi den kroppsvarme under klærne sine til vi fikk kommet og hentet dem, skriver nestleder Egil Heine Strand i en e-post til Aftenbladet.

Etterlyser kattemor

Etter et mellomstopp for å få i dem litt morsmelkerstatning, ble de fraktet videre til en frivillig som er nødhjem for kattungene i helgen. Det innebærer mating med flaske eller sprøyte annenhver time døgnet rundt.

— I løpet av helgen vil vi prøve å finne noen som har en ammende kattemor som vi vil forsøke å få til å ta til seg kattungene. Har noen en ammende kattemor, håper vi de kan melde seg til oss. Om det ikke går, må vi finne et fosterhjem som kan ta på seg arbeidet med å flaske dem opp inntil de er store nok til å spise selv, uttaler han.

Anmeldt til politiet

Kattungene virket ikke særlig medtatte da de ble funnet. Strand har derfor håp om at de kan greie å holde liv i dem til de kan plasseres hos snille mennesker når de er 12 uker gamle.

— Vi er selvsagt dypt rystet over at noen kan gjøre sånt med små, hjelpeløse dyr. Saken blir anmeldt til politiet som allerede har tatt bilder og vitneforklaringer av dem som fant kattungene, sier han i meldingen.