— Han erkjenner ikke straffskyld for noen av forholdene han er tiltalt for, sier mannens forsvarer, Monica Haugedal til Fædrelandsvennen.

Mannen har inntil han ble pågrepet i juli 2014, jobbet som offiser og drevet med opplæring i Forsvaret i Agder. Saken startet med at politiet mottok en anmeldelse fra den siste av mannens samboere kort tid før han ble pågrepet. De øvrige forholdene er avdekket etter dette.

Voldtektsanklage

Ifølge den omfattende tiltalen skal mannen ha voldtatt en av kvinnene da han var samboer med henne. I likhet med de to andre kvinner mannen har bodd sammen med, skal hun jevnlig ha blitt fysisk og psykisk mishandlet over flere år.

Statsadvokatene i Agder mener å kunne føre bevis for at alle kvinnene ble utsatt for vold, trusler, begrensninger i bevegelsesfriheten, tvang og andre krenkelser.

Ifølge tiltalen skal han blant annet ha krevd at en av kvinnene førte en «regelbok med det hun hadde lovet ham om hvordan hun skulle leve og oppføre seg i forskjellige situasjoner».

- Urinert på

En annen samboer ble i følge tiltalen, utsatt for en svært grov krenkelse fire ganger: Hun ble beordret ut av bilen hun kjørte, og ned på alle fire. Deretter skal mannen ha slått og sparket henne og urinert på hodet hennes. I rekken av ting hun skal ha blitt utsatt for er kvelertak 50-100 ganger.

En tredje samboer skal tiltalte ha lagt et tau rundt halsen på og strammet til slik at hun fikk problemer med å puste. Drapstruslene kom jevnlig mot alle tre kvinnene.

Frykter gjentakelse

Tiltalte har begjært seg løslatt flere ganger. Han har også anket en av fengslingskjennelsene uten å få medhold. Nå sitter han varetektsfengslet fram til rettssaken starter 2. februar.

I siste fengslingskjennelse kommer det fram at retten mener det er fare for at mannen vil kontakte nye kvinner hvis han slipper ut: «Det vil etter rettens oppfatning være kvalifisert fare for at kvinner som han etablerer kontakt med vil bli utsatt for liknende handlinger som beskrevet i tiltaleslutningen», heter det.

Kristiansand tingrett viser til at mannen var aktiv på internett for å få nye kvinnelige bekjentskaper i tiden før han ble fengslet. Tre andre kvinner har forklart seg om dette til politiet.

- Båret på i mange år

Alf Ånund Breive er bistandsadvokat for kvinnen som skal ha blitt voldtatt i tillegg til mishandlingen.

— Mishandlingen min klient har blitt utsatt er begått over flere år. Det er en stund siden samboerforholdet ble avsluttet, og min klient har gått og båret på dette i mange år før hun følte tiden var inne for å levere en anmeldelse. Det har vært en tung periode, sier Breive.

Han sier kvinnen er godt fornøyd med tiltalen og sier den gir et speilbilde av hennes forklaring.

Forsvarer Monica Haugedal har tidligere uttalt til Fædrelandsvennen at mannen hevder det er andre utenomliggende motiver som ligger til grunn for anmeldelsene.