— Jeg regnet med at det skyldtes kutt i Kulturrådet, men fikk beskjed om at vi hadde blitt flyttet fra post nummer 74 til post nummer 56, som omfatter festivaler for musikk og litteratur, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

Klassekampen skrev først om saken. Festivalens nye plassering fører til nye krav for å få støtte.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Musikk og litteratur

— Vi måtte lage et kvalitetsprogram med musikk og litteratur, hvis ikke ville vi bli faset ut. Den nye regjeringen har gjort en bommert her, og regnet med at det ville gå greit å flytte alle festivaler over til post 56, men har glemt at det er mange unike festivaler, slik som vår. Vi fikk beskjed om at vi ikke kom til å få støtte i år, og heller ikke neste år, sier festivalsjefen.

De ble også nødt til å vedlegge et program med søknaden, noe de klarte å gjøre i fjor.— Det er et kjempeproblem, siden festivalen vår foregår i september. Støtten fra Kulturrådet har vært den største enkeltstøtten til festivalen vår, og når vi allerede mangler 200.000 i budsjettet vårt får ytterlige kutt store konsekvenser. Det er ikke noen måte å gjøre om på dette, sier Olsen, som frykter at festivalen vil stå uten tilstrekkelig støtte.

Kan endres først neste år

Høyres kulturpolitiske talsmann på Stortinget, Svein Harberg, uttaler til Klassekampen at han synes Protestfestivalen er et godt tiltak. Likevel kan han ikke love noen endringer i regelverket før til neste år.

— Det vi kan gjøre, er å se på innretningene i støtteordningen slik at også denne typen arrangementer fanges opp, sier han.

Olsen opplyser til Fædrelandsvennen at de har bedt Fritt Ord om 400.000 i støtte til festivalen, som er det dobbelte av den normale støtten, som et forsøk på å hente inn noe av støtten.

— Neste søknadsfrist for Kulturrådet er i mars, innen da vil vi ha en skisse, så må vi se hvordan vi klarer oss fram til det, sier Olsen.