Mina Estanegzai (8) spilte både fiolin og sang for alle de oppmøtte som var samlet for å støtte familien hennes. Foto: Martine Haugland

— Jeg er veldig glad for at så mange støtter oss, det er fantastisk at så mange kom, sier Suraya Estanegzai.

I fjor høst ble mannen hennes, Abdul Estanegzai, sendt ut av Norge til Kabul i Afghanistan på grunn av avslag på oppholdssøknad.

Arrangementet på skolen tirsdag kveld ble arrangert som en pengeinnsamling til familien av naboer og klassekamerater på Lund. Rundt 250 personer deltok.

Elaha (14) og Mozhdah Estanegzai (16) fremførte Beatles-låta "Black bird" for publikum. Foto: Martine Haugland

— Det er så hyggelig at en solidaritet som dette finnes. Hele nabolaget vårt har gjort, og gjør fremdeles så mye for å støtte oss. Det er så mye samhold her, sier Mozhdah Estanegzai (16), som går i tiendeklasse på Oddemarka skole.Ragnhild Schou Lauvland er nær venn av familien og koordinator for arrangementet.

— Det er utrolig at vi har klart å nå ut til så mange i lokalsamfunnet vårt. Jeg trodde aldri at det skulle komme så mange, sier hun.

Koordinator for arrangementet Ragnhild Schou Lauvland er imponert over oppmøtet. Foto: Martine Haugland

— Hovedtanken bak dette er å få fokus på saken igjen og samle inn penger til familien. De trenger penger til regningen for utsendelsen, det juridiske arbeidet og for at Suraya skal få en jobb. Det er viktig å vise barna at vi må hjelpe hverandre, uavhengig av kulturell bakgrunn og religion, fortsetter Schou Lauvland.

Det ble solgt kaker og kaffe til de oppmøtte. I løpet av kvelden var det flere musikalske innslag, blant annet av Estanegzai-familiens fem barn.

Julia Lidi Jølstad (7) deltok på arrangementet sammen med mamma Åkki Lidi. Foto: Martine Haugland

— Vi er her i kveld for å støtte familien. Datteren min går i klassen med minstemann i familien, og vi kjenner dem godt. Dette handler ikke bare om politikk, men om å bry seg om hverandre, og vise støtte, sier Åkki Lidi, som var en av flere som deltok på arrangementet.