Hvorfor nettopp deg?

— Jeg har en god kompis i butikkutviklingsselskapet Merkur, Roy Michaelsen. Han visste jeg ble ledig og ringte og spurte om jeg ville overta. Tror de hadde stor tro på meg fordi jeg har vist gode resultater før.

Hvordan skal du lykkes?

— Som kjøpmann må du være en imøtekommende person, vise stor interesse for butikken, bygge et fellesskap med kundene, snakke med dem og finne ut hva de ønsker. Det tror jeg gir resultater.

Kjøpmannsutdannet?

— Nei, men jeg studerte handels- og bedriftsledelse på 90-tallet.

Hva ville du bli?

— Kokk. Men jeg ble snekker og jobbet litt som "kokk" på Hurtigruten. Så fikk jeg familie, var innom en fiskefabrikk og så var jeg fritidsleder i Hadsel kommune i Vesterålen i 20 år. I 2005 ville jeg se meg rundt og reiste fra Vesterålen. Havnet i Seljord, kjøpte en kafé, ble senere daglig leder på en bensinstasjon der, jeg drev nedleggingstruede butikker som Joker i Kviteseid og Tessungdalen Fjellhandel. Og nå er jeg på Engesland i Birkenes.

Hva synes du om Engesland?

— Jeg har vært her ei drøy uke. Det virker fint her. Folk er positive. Foreløpig bor jeg i leilighet på Røyland Gård, men er på jakt etter hus. Tror jeg vil trives.

Blir du på Engesland?

— Jeg kom for å drive butikken. Forhåpentligvis går det greit og jeg tror jeg kan slå meg ned her. Det er jo ikke så veldig langt unna sivilisasjonen.

Er du glad i friluftsliv?

— Jeg elsker naturen. Er mye ute og farter i skog og mark. Jeg liker jakt og fiske og sykler en del. Friluftsliv gir meg nye krefter. Tidligere var jeg veldig aktiv innen ski, svømming og fotball og jeg har bidratt på ledersiden i turnsporten.

Ditt beste barndomsminne?

— Å leke i fjæra. Vi laget båter av bark og tre. Havet og kystkulturen betyr mye for meg.

Men så ble du "landkrabbe"?

— Det første året i Seljord var vanskelig og jeg fylte opp ei bøtte med vann og hev oppi litt grovt salt. I vinddragene fikk jeg litt saltbris og havlukt. Da drømte jeg meg bort.