MANDAL: — Vi har mottatt en anmeldelse fra sønnen, og faren sitter i arrest. Faren skal avhøres klokka 13 i dag - det har tatt litt tid siden vi måtte ha tolk, sier Jan-Arild Wigemyr, leder ved politiets etterforskningsseksjon i Mandal.

Avhøret var opprinnelig planlagt søndag kveld.

Skal vurdere fengsling

Mandag klokka 10 startet politiet avhør av vitner til hendelsen. Etter avhørene regner Wigemyr med at de vil ha et klarere bilde av omstendighetene rundt voldsepisoden.

— Når vi har tatt de avhørene må vi vurdere hva som skal gjøres videre. En jurist vil avgjøre om det blir varetektsfengsling av faren, eller om han vil bli dimittert, sier han.

Legemsbeskadigelse

Politiet har bedt om å få dokumentert sønnens (18) skader fra lege og tannlege, slik at dette kan forelegges juristen for vurdering.

- Hvor alvorlig ser politiet på denne hendelsen?

— Det er en legemsbeskadigelse når det er tenner som er gått, men så må vi finne ut hva som egentlig har skjedd.

— Da er det sentralt med forklaring fra ham som er pågrepet og fra vitner, så vi kan ikke ta fullstendig stilling til det før avhørene er unnagjort, sier Wigemyr, men legger til at det å få slått ut to tenner er en alvorlig sak i seg selv.

Kutt og hevelser

Det var klokken 05.53 natt til søndag politiet fikk melding om at 18-åringen var stygt skadet.

Han var påført kutt og store hevelser, og to tenner var slått ut.

18-åringen fikk tidlig søndag morgen behandling ved Mandal legevakt.

Patrulje stoppet faren

Klokken 07.00 søndag formiddag stoppet en politipatrulje fra Kristiansand en bil med den mistenkte faren, som ble pågrepet og satt i arresten.

Faren er siktet etter straffelovens paragraf 219, som er en egen paragraf om familievold.