ÅSERAL : – Det gikk greit, men vanskelig å bremse, kunne Aida meddele etter jomfruturen. Bakpå holdt pappa Tom Inge henne i stropper.

– Vi kommer fra Lyngdal, så det er jo litt å kjøre. Men veldig verdt det når forholdene er så fine og været så bra, sier han.

FORNØYD: Norman Michaelsen er en av deleierne til skisenteret på Eikerapen. Han er veldig fornøyd med forholdene for øyeblikket. Mye arbeid legges ned for å gjøre kresne alpinkjørere tilfredse. Foto: Jarle R. Martinsen

Se video øverst i saken.

De er på Eikerapen Alpinsenter — et av tre skianlegg i Åseral. Da Fædrelandsvennen var der lørdag formiddag var det rundt hundre som brukte anlegget, men deleier Norman Michaelsen venter storinnrykk midt på dagen.

Lang bakke

– Da kommer de fra kysten og hyttefolket er ferdig med frokost og slikt. Da er de klare for bakken, smiler han.

LANGVEISFRA: Mange kommer langveisfra for å få brukt alpinanleggene i Åseral. Det settes også opp busser for å frakte dem fra kysten og oppover dalen. Foto: Jarle R. Martinsen

Eikerapen kan skilte med kommunens lengste bakke på 1,9 kilometer som er flott preparert foran vinterferien. Den siste utvidelsen i anlegget som er en tredje bakke er blitt veldig populær.

– Foran vinterferien er det laget en del nye hopp for å skape flere utfordringer for de yngste. Dette blir veldig bra, mener Michaelsen.

Godt samarbeid

Selv om det selvsagt er konkurranse mellom skianleggene på Eikerapen, Ljosland og Bortelid samarbeider de også godt. Om du kjøper et kort det ene stedet kan du bruke det samme kortet i de andre anleggene.

– Og får anleggene problemer med maskinparken sin låner vi av hverandre, sier Michaelsen som mener det er god plass til alle anleggene i Åseral.

FULL FART: Tre år gamle Mateo Birkeland har ingen hemninger og kommer susende i full fart! Foto: Jarle R. Martinsen

Litt tåke

Ellers var det flotte forhold på alle alpinsenter på Sørlandet lørdag. Hovden skisenter kunne lørdag formiddag melde om litt dårlig sikt på toppen på grunn av tåke, men at det ellers var supert nedover. Bortelid Skisenter har åpnet alle sine trekk.

I tillegg er det er kjørt opp ny langrennsløype fra Stora Gluggvardstjønna over heia mot Reinstjønn og ned mot Rysefjell.

Se video øverst i saken.