— Vi merker press på flere området, spesielt innen helse- og omsorgssektoren, sier rådmann Knut Sæther.

Innføringen av eiendomsskatt i år, har ingenting å si for driftsutgiftene til kommunen. Inntektene fra eiendomsskatten skal gå til nedbetaling av den betydelige gjelden kommunen har.

En foreløpig prognose viser at kommunen vil bruke nær seks millioner kroner mer enn budsjettert i år. Det er særlig helse- og omsorg som trekker ned med 3,5 millioner kroner. - Det er spesielt merutgifter til

barneverntjenesten og økonomisk sosialhjelp det er snakk om, sier Sæther.

En annen stor utgift er på posten bydrift der snøbrøyting er budsjettert. Her ble det brøytet for 1,6 millioner kroner mer enn budsjettert i snøukene etter nyttår. I en rapport fra avdelingen heter det at det er nødvendig med ekstra midler før året er omme.

Samtidig er det ventet at skatteinntekter og rammetilskudd fra staten vil bli på tilsammen 1,3 millioner kroner mindre enn forventet.— Totalt sett vil jeg likevel si at vi har kontroll på den økonomiske situasjonen. Men det er fortsatt svært stramt i kommunen, sier Sæther.

Han er tilfreds med innføringen av eiendomsskatt som vil gi kommunen en inntekt på omlag 25 millioner kroner i år, penger som altså går til gjeldsbetaling.